Foci

Idegenben lőtt góljával előnyben a Chelsea

chelsea (chelsea)
chelsea (chelsea)

Nem bírt egymással a Galatasaray és a Chelsea Törökországban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén, így a visszavágó dönt majd a továbbjutásról.

Lehetett rá számítani, hogy nem lesz egyszerű José Mourinho csapatának a dolga a Galatasaray vendégeként, így szinte az is biztos volt, hogy egy meccsen semmi nem dől majd el.

A találkozót megilletődötten kezdte a Galatasaray, amit elég hamar ki is használtak a londoniak. Azpilicueta remekül szaladt el a bal szélen a 9. percben, a kapujából gyengén kilépő Muslera mellett pedig Torreshez passzolt, aki ezúttal nem hibázott.

Fotó: Europress fotóügynökség

A félidőig jobbára csak tartotta ezt a játékállást a török gárda, a második félidőre azonban fordult a játék képe, többet támadtak Drogbáék, a Chelsea pedig inkább a kontrákra állt be.

A játékrész derekán szöglethez jutottak a házigazdák, Cech bent maradt a kapujában, s ez lett a veszte: a remekül érkező Chedjou közelről bombázott a cseh hálóőr kapujába, ezzel egalizálva az állást.

A hátralévő játékidőben továbbra is inkább Roberto Mancini fiai diktálták a tempót, több gól ezzel szemben nem született, így 1-1-ről várhatják a második összecsapást a felek.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Galatasaray (török)-Chelsea (angol) 1-1 (0-1)
gól: Chedjou (65.), illetve Torres (9.)


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik