Foci

David Moyesnak három hete lehet hátra

A Manchester United menedzsere nyári kinevezése óta kudarcot kudarcra halmoz. Kérdés meddig tűri a tulajdonos mindezt?

“Az európai kupaporondon még soha nem játszottunk ennyire rosszul, nem érdemeltünk egyetlen pontot sem. Meglepődtem, mert nem erre a teljesítményre számítottam a játékosoktól, akiknek szintén nagyon fáj ez a vereség” – vélekedett a manchesteri szempontból sima 0-2-es zakóval végződő találkozó után a skót szakvezető, aki tavaly nyáron honfitársát, Sir Alex Fergusont váltotta az MU kispadján. Irányításával a gárda egyelőre sem a hazai bajnokságban, sem az európai porondon nem tud maradandót alkotni.

A Vörös Ördögök az FA Kupából és a Ligakupából egyaránt kiestek, a Premier League-ben pedig 11 fordulóval a zárás előtt 15 pont a lemaradásuk a listavezető Chelsea-vel szemben.

David Moyes arca fintorra húzódott a meccs után. Ilyen sikertelen hónapokat követően ez a legkevesebb.
Fotó: Europress fotóügynökség

Ézrésünk szerint David Moyesszel nem lesz olyan türelmes a MU jelenlegi vezetése, mint anno elődjével. Más, felgyorsultabb időket élünk, mint anno Sir Alex debütálása idején. A MU edzőlegendája hasonlóan gyatra kezdést produkált -1986-os kinevezését követően az 1990-es FA Kupa győzelme volt az első valamirevaló sikere. De nyilván az egy másik történet. Moyes pályafutásának aktuális fejezete meglehet a három hét múlva esedékes visszavágó eredménye függvényében ér véget, vagy kap újabb esélyt, lendületet. Minden esetre Ryan Giggs segédedző ott figyel és okul mögötte…

A győztes görög együttest irányító Michel – aki játékosként a Real Madrid és a spanyol válogatott csatára volt – sokkal vidámabb időszakát éli. Az összecsapást követően arról beszélt, hogy tanítványai megragadták a kínálkozó alkalmat, s megmutatták, hogy a görög futball “él és virul.”

A második görög gólt szerző Alejandro Dominguez mozdulata ugyan nem Moyesnak szól, de akár…
Fotó: Europress fotóügynökség

“Egészen különleges így megverni egy olyan jó csapatot, mint a United, ezért nem akarom és nem is tudom eltitkolni, mennyire büszke vagyok a játékosaimra” – mondta a szakvezető, aki ugyanakkor hangsúlyozta, nagyon figyelniük kell a visszavágón, mert aki azt gondolja, hogy a kétgólos előny már önmagában elég a továbbjutáshoz, óriásit téved.
“Egy teljesen másik Unitedre számítunk az Old Traffordon, sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy ott is történelmet írjunk” – jelentette ki Michel.

Az Olimpiakosz ötödik alkalommal találkozott az MU-val, s most először nyert, a BL negyeddöntőjébe pedig története során másodszor kerülhet be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik