Foci

Pszichológus segít a tizenegyeseknél

angol válogatott (angol válogatott)
angol válogatott (angol válogatott)

Pszichológus segítségét veszi igénybe a sikeres büntetőrúgások érdekében a nyári, brazíliai világbajnokság előtt Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A legutóbbi tíz nagy tornából hatszor úgy búcsúztak a szigetországiak, hogy a tizenegyespárbaj során véreztek el. Mivel ez a szám túlságosan is magam, a válogatott szakvezetője úgy ítélte helyesnek, hogy pszichológus segítségét veszi igénybe.

“Azért van rá szükség, hogy önbizalmat adjon a játékosoknak, és blokkolja a félelmüket attól, hogy egy elhibázott 11-essel másnap az újságok címoldalára kerülnek. Ha a pszichológos megtalálja a módját, hogy kikapcsoljuk a félelmet, boldogok leszünk” – mondta a szakvezető.

Uruguay, Olaszország és Costa Rica lesz a csoportellenfelük
Fotó: Europress Fotóügynökség

Hodgson a pszichológus mellett a brit kerékpározók szakvezetőjét, Sir Dave Brailsfordot is megkérte, hogy beszélgessen a játékosaival a világbajnokság előtt.

“Egyesek elfelejtik, hogy milyen fontosak ezek a tornák, és mekkora lehetőséget szalasztunk el. Nincs túl sok próbálkozásod, így a lehető legjobb formába kell hozni magunkat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik