Foci

Euro 2016: harmadik, vagy rosszabb helyen zárunk

Pintér Attila (pintér attila, )
Pintér Attila (pintér attila, )

A Sport24 olvasói szerint talán lehet esélyünk a harmadik hely megszerzésére az Eb selejtezőcsoportjában, de az is elképzelhető, hogy a 4-6. hely valamelyikén végzünk.

Vasárnap Nizzában kisorsolták a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság selejetezőcsoportjait. A magyar válogatott ugyan jó helyről, a második kalapból várta ellenfeleit, de mint kiderült, egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben.

Hiszen a görögök mellett Romániáva, Finnországgal, Észak-Írországgal és a Feröer-szigetekkel kerültünk egy csoportba.

Fotó: MTI

“A román válogatottról friss emlékeink vannak, ellenfelünk volt a legutóbbi vb-selejtezőn, és bennünket megelőzve lett második a csoportban, a pótselejtezőn éppen azzal a görög válogatottal szemben maradt alul, amelyet most ugyancsak mellénk sorsoltak. A finnek nagyon komoly eredményeket értek el az utóbbi időszakban, vb-selejtezőn döntetlent játszottak Spanyolországban, és több szoros meccsük is volt magasabban jegyzett válogatottakkal. A sikeres szerepléshez az összetartások folytatására is szükség van, végig kell vinni, amit a rendszeres edzőtáborozásokkal elkezdtünk. Tizenegy emberrel nem tudjuk végigjátszani a selejtezőket, gondolni kell a sérülésekre, formaingadozásokra, ilyen esetben bárkire fontos szerep hárulhat abból a keretből, amely januárban megkezdte a közös munkát. Szeretném, ha minden számításba jöhető labdarúgó tisztában lenne azzal, hogy az adott játékrendszerben mi a feladata, mert csak összeszokott, fegyelmezett csapattal tudjuk elérjük, hogy huszonhét év után ismét kijussunk egy világversenyre” nyilatkozta a nizzai gála után Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó: MTI

A Sport24 olvasói viszont már nem ilyen optimisták. Szavazóink 38 százaléka ugyani úgy véli, van némi esélyünk a harmadik helyre, ami akár egyenes ági kijutást, legrosszabb esetben pótselejtezőt ér, hiszen a legjobb csoportharmadik automatikusan kijut az Európa-bajnokságra, a másik nyolc csoportharmadik pedig oda-visszavágós rendszerben pótselejtezős párharcokban dönt majd a további továbbjutó helyekről.

Majdnem ennyien – 37 százalék – voksolt arra, hogy sajnos nem lesz esélyünk a továbbjutásra, hiszen legalább három csapat is megelőz majd minket.

Persze vannak olyanok is, akik bíznak Pintér Attilában, és fiaiban, nem véletlenül jött össze 26 százalék a biztos továbbjutásra: az olvasók 20 százaléka szerint megfogjuk a görögöket, vagy a románokat, így másodikok leszünk, de akadnak olyan is – 6 százalék -, akik bombameglepetést és első helyet remélnek.

Az újjászervezett magyar válogatott március 5-én mutatja meg magát először: Győrben Finnország legjobbjai ellen vívunk barátságos meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik