Foci

Furcsa név a magyar válogatottban

foci, labdarúgás (foci, labdarúgás, )
foci, labdarúgás (foci, labdarúgás, )

Mehmet Kalender személyében magyar-török kapust is beválogatott Mészöly Géza.

Kihirdették az U19-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki döntőre készülő keretét, amelyben egy „ismeretlen” név is szerepel, Mehmet Kalenderé. Mészöly Géza szövetségi kapitány postázott meghívót a játékosnak, aki a török Kayserispor fiatal kapusa. Na, de ki is az a Mehmet Kalender?

„Igaz, hogy nem túl magyaros a srác neve, de ő félig magyar, félig pedig török. Az anyanyelve ráadásul magyar, így tökéletesen beszéli a nyelvet. Szegeden született, és mivel a keret több játékosa is onnan származik, biztosan nem lesz gondja a beilleszkedéssel. Nem tudom, korábban idehaza mennyit játszott pontosan, de tudomásom szerint jó pár éve kint van már Törökországban, megfordult a Fenerbahcénél is, jelenleg pedig a Kayserispor második együttesében véd” – mondta a játékosról Mészöly a csakfoci.hu-nak.

Kalender eddig egyetlen magyar utánpótlás-válogatottban sem szerepel, így adódik a kérdés, most mégis hogyan került képbe. A szakember elmondta, edzők hívták fel rá a figyelmet, a válogatott scouting-rendszerén keresztül pedig képet kapott róla a szövetségi kapitány, ezek győzték meg.

„DVD-k segítségével meg is néztem a teljesítményét néhány mérkőzésen, és biztató volt, amit láttam, ezért döntöttem úgy, hogy személyesen is szívesen szemügyre venném, mire képes. Az első nap alapján abszolút pozitív benyomásokat szereztem róla, a folytatást pedig meglátjuk” – így Mészöly.

A csakfoci.hu egy török adatbázisra hivatkozva azt írja, hogy a Kayserispor anno Kecskemétről szerezte meg a játékost.

Szeged született, Kecskemétről ment Törökországba, kettős állampolgár

A tehetséges kapus, aki magyarosan használja a nevét, vagyis előbb a vezetéknév Kalender, aztán a keresztnév Mehmet, szóval a fiatal kapus Kecskemétről került a Fenerbahcéhoz, majd onnan a Kayserispor második csapatához (bár volt az elsőnél is) – írja a rangado.hu. A török futballszövetség honlapján csak a török nemzetiségét tüntetik fel, úgyhogy jó lesz résen lenni, nehogy megint elveszítsünk egy tehetséget, mint pl. Garics György esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik