Foci

Daganatot távolítottak el egy újpesti focista hátáról

Juanan kihagyta a felkészülési mérkőzéseket, most viszont csatlakozott a lila-fehérek keretéhez.

A 26 éves spanyol védő hátán közel két hónappal ezelőtt melanóma alakult ki, de szerencsére időben észlelték a rosszindulatú daganatot, így időben eltávolíthatták azt.

Juanan az elmúlt napokban már Újpesten készült, szerdán pedig vissza is tér az első csapathoz, hogy újra munkába álljon.

Fotó: MTI

„Két centiméteres melanóma alakult ki a hátamon, de már minden rendben van. A Mária utcai Böronkológiai Klinikán távolították el a rosszindulatú daganatot, az egyik dolgozójuk még spanyolul is beszélt és nagyon kedvesek voltak velem, köszönöm nekik és mindenki másnak is a segítséget. Végig bíztam abban, hogy minden rendben lesz, inkább az bosszantott, hogy összesen nagyjából hat hétig nem tudtam edzeni, de az a legfontosabb, hogy most már teljesen egészséges vagyok. Az elmúlt napokban óvatosan már edzettem Víg Péterékkel, a tervek szerint szerdán pedig csatlakozhatok az első kerethez is” – nyilatkozta a védő az ujpestfc.hu-nak.

A melanóma sikeres eltávolásítása viszont csak egy ok az örömre: kiderült, párja teherbe esett, így duplán boldog lehet Juanan.

„Azahara kéthónapos terhes, szerencsére minden rendben van a babával és vele is, várjuk már, hogy szülők legyünk. Ilyenkor még nem lehet tudni, hogy fiú lesz-e, vagy lány de nem is ez a fontos, hanem, hogy egészséges legyen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik