Foci

Messi lehagyta di Stéfanót

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Lionel Messi a harmadik legeredményesebb játékos a spanyol labdarúgó-bajnokság történetében.

A szombaton szerzett két találatával Lionel Messi feljött a harmadik helyre a spanyol labdarúgó-bajnokság góllövő örökranglistáján. Az argentin sztár 227. és 228. alkalommal volt eredményes a Rayo Vallecano ellen 6-0-ra megnyert meccsen, ezzel megelőzte a legendás Alfredo di Stéfanót, és felzárkózott Raúl mellé. A 87 éves di Stéfano 227-szer talált be az ellenfelek kapujába, 216-szor a Real Madrid, 11-szer pedig az Espanyol színeiben.

Messit – és a jelenleg a katari al-Szaddot erősítő Raúlt – már csak ketten előzik meg a listán: a mexikói Hugo Sánchez 234, Telmo Zarra pedig 251 gólig jutott a spanyol élvonalban.


Lionel Messi egy újabb mutatóban tört a csúcsra
Fotó: Europress Fotóügynökség

Lionel Messi hétvégi duplája egy listában az első helyre emelte: előbb a 336., majd a 337. gólját lőtte meg a Barcelona színeiben, eddig rajta kívül senki sem volt képest egyetlen spanyol klubcsapat színeiben ilyen sok gólra. A korábbi rekorder Telmo Zarra volt, aki az Athletic Bilbao játékosaként 335 találatig jutott.

A 2006-ban, 85 esztendős korában elhunyt Zarra 1940-től 1955-ig erősítette a Bilbaót, amelynél több rekordot is felállított. A baszk csatár 20 spanyol válogatott meccsén 20 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik