Foci

Álomdöntő lesz Spanyolországban

A Barcelonának nem okozott gondot a Real Sociedad, így a Real Madrid után a katalán gárda is bejutott a Király-kupa döntőjébe, így tavasszal két El Clásico lesz!

A katalánok gólját ki más, mint Lionel Messi lőtte az első félidő 27. percében. Az argentin José Ángel szerencsétlen felszabadítási kísérletet csípte el még a saját térfelén, majd három, majd már négy védő szorításában szlalomozva tenyérnyi helyről vágta be Claudio Bravo kapujába a labdát úgy 17-ről.

Messi négy védő között is betalált – zseni
Fotó: Europress fotóügynökség

A chilei kapus belepaskolt ugyan, de a labda átgurult a gólvonalon, így Messi 335. gólját szerezte gránátvörös-kékben, és ezzel beállította Telmo Zarra rekordját. Ha még egyet lő – már miért ne tenni, akkor ő lesz a futballhistóriában az a klasszis, aki spanyol klub mezében a legtöbb gólt lőtte.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a 2006-ban elhuny legendás Zarra az Athletic Bilbao játékosaként 1940-1955-ig, 15 év alatt rugdosott ennyit. Messi 2004 óta játszik a felnőtt csapatban. Idén lesz 27 éves ergo úgy néz ki lehet még vagy 4-6 jó éve…

A Sociedad a 87. percben Antoine Griezmann révén egyenlített.

Mivel a Real kedden legyőzte az Atléticót, így az április 19-i döntőben egymásnak feszül a két óriás.

Király-kupa, elődöntő, visszavágó mérkőzés, eredmény:

Real Sociedad – Barcelona 1–1 (0–1) Első meccs eredménye: 2-0, összesítésben 3-1
San Sebastián, Anoeta.
G: Griezmann (87.), ill. Messi (27.)

kedden:

Atlético Madrid – Real Madrid 0-2 (0-2)
Gólszerző:Ronaldo (7., 16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik