Foci

Két holland szívatja a Fradit

JackTuijp és Arsenio Valpoort azt csinálja, amit oly sok magyar játékos tett már külföldön - hiába akarnak velük szerződést bontani, olyan remek a fizetésük, hogy megéri nekik a lelátón csücsülni. Kérdés, ezt Magyarországon meddig tehetik?

A Fradi új edzője, a német Thomas Doll már a törökországi edzőtáborba sem vitte el három holland légiósát, Tuijpot, Valpoortot és Mark Ottent. Nem csodálkoztunk, mert valljuk meg őszintén, nem sok maradandót alkottak zöld-fehérben.

Jack Tuijp (balra) rendre egy lépéssel lemaradva harcolt a magyar védőkkel
Fotó: MTI

Utóbbit az edzőtábor után visszarendelte a tréner az első csapathoz – neki már csak fél év van hátra a szerződéséből és a Fradi amúgy is belső védő gondokkal küzd -, de a két támadót az U19-es gárdához tanácsolta. A borsonline most azt írja, azért van szükség a szankciókra, mert a klub vezetése ugyan kezdeményezte a kölcsönös szerződésbontást, de ők ezt nem annyira akarják, inkább edzegetnek a fiatalokkal.

Arsenio Valpoort a hajával nagyobb sikert aratott, mint a játékával
Fotó: MTI

A Fradi pénzügyi megfontolásból is megszabadulna a két játékostól. Egyes információk szerint Tuijp már érkezését követően egy hónappal megbontotta a közösséget, hiszen “istenként” érkezett, ugyanakkor láthatóan rettentően gyenge állapotban volt. Ennek ellenére a fizetése havi 20 ezer eurót kóstál, ami a húzóember Bőde Dániel és a magyar játékosok bérének a többszöröse…

Ami biztos, a Fradi U19-es csapata is edzőtáborba utazik, de oda sem viszik magukkal a két “szabadharcos” hollandot, így kénytelenek lesznek az U17-esek edzéseire járni. Arra pedig külön kíváncsiak vagyunk, mikor találják meg őket a Fradi utlrák…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik