Foci

Legyőzte a Betist a Puskás Akadémia

Puskas-Akademia(960x640).jpg (puskás akadémia, )
Puskas-Akademia(960x640).jpg (puskás akadémia, )

A Spanyolországban edzőtáborozó magyar labdarúgócsapat 3-2-re diadalmaskodott Sevillában.

A Betis szombaton még bajnokin szerepelt a spanyol élvonalban és szenvedett nagyarányú vereséget, így vasárnap sok fiatal kapott lehetőséget a Puskás Akadémia elleni felkészülési mérkőzésen. A hazaiak szereztek vezetést az első félidőben, erre Tóth László válaszolt a 32. percben.

A második felvonásban Denkovics, majd a Betis egyenlítő gólja után Szakály Dénes – büntetőből – juttatta vezetéshez a Puskás Akadémiát, erre pedig már nem volt válasza a sevillai együttesnek, 2-3 lett a vége, nyert a felcsúti alakulat.


Bravúros győzelmet aratott a magyar csapat
Fotó: pfla.hu

„Jó iramú találkozón belekóstolhattunk a »spanyolos« futballba, az ellenfél minden játékosán érződött, hogy technikailag mennyire képzett, ez is növeli a győzelmünk értékét, mint ahogy az is, hogy néhány játékos ellen most ellenfélként játszhattunk azok közül, akiket egy hete még az Espanyol elleni bajnokin csodálhattunk ugyanebben a stadionban. Edző, játékos és klubvezető ilyenkor együtt örül, még ha ez csupán egy felkészülési találkozó volt is. Természetesen nem megyünk el azok mellett a mozzanatok mellett sem, amelyekből tanulnunk kell, és persze, ami működik, azt át kell mentenünk majd a bajnoki rajtra” – értékelt Benczés Miklós a lefújás után.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Real Betis – Puskás Akadémia 2-3 (1-1)
A magyar csapat gólszerzői: Tóth, Denkovics, Szakály

Puskás Akadémia 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Vaskó, Vaszicsku, Farkas N. – Nagy Zs., Czvitkovics – Gallardo, Szakály, Tóth L. – Lencse

Puskás Akadémia 2. félidő: Somodi – Lorentz, Szekeres, Tamás, Fabio – Polonkai, Nagy Zs, Orbán – Denkovics, Berki – Tischler

Ajánlott videó

Olvasói sztorik