Foci

ZTE: elfogadják a város ajánlatát, de…

ZTE Aréna (zte aréna)
ZTE Aréna (zte aréna)

Nagy Ferenc többségi tulajdonos elfogadja azt az ajánlatot, amelyet a zalaegerszegi önkormányzat vezetése tett a másodosztályú ZTE FC megvételére, de feltételekhez köti.

Gyutai Csaba polgármester szerdán közölte, hogy jelképes, a futballcsapat megalakulásának évére utaló, 1920 forintos ajánlatot tettek Nagy Ferencnek, akitől péntekig várnak választ.

A többségi tulajdonos az önkormányzat pénteki közleménye szerint feltételekhez köti az ajánlat elfogadását. Ezek között szerepel “a harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségek és az ezekből adódó pénzügyi jellegű kérdések rendezése”, valamint “a játékosok szerződéseivel és támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása”.

A közleményben az áll, hogy a felek között további egyeztetések és tárgyalások várhatóak az ügyben.

Gyutai Csaba szerdán kijelentette, sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék a zalaegerszegi klub helyzetét. A polgármester azt mondta, a végleges megoldást az jelentheti, ha egy százszázalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik