Foci

Egy távoli bomba elég volt a Leverkusennek

Heung Min Son (heung min son)
Heung Min Son (heung min son)

A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata idegenben nyert 1-0-ra a Borussia Mönchengladbach ellen a Bundesliga 20. fordulójában.

100. mérkőzését játszotta Lucien Favre irányításával a hazai együttes, ám nem sikerült győzelemmel kedveskedni az 56 esztendős svájci szakembernek. Az első félidő nem hozott gólt a mérkőzésen és a második is csak egyet, Son kapta meg a labdát meg a tizenhatos előterében és mivel a védők nem vették komolyan, így távolról kapaura lőtt és igaza lett, a labda tehetetlenül álló ter Stegen kapus mellett a hálóba vágódott.


A dél-koreai támadó, Heung Min Son lába elsült
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Mönchengladbach sajnálhatja, hogy nem sikerült egyetlen pontot sem szereznie, mert így a Borussia Dortmund és a Schalke 04 is növelheti előnyét a fordulóban, ráadásul a Wolfsburg vagy a Mainz – ez a két csapat egymás ellen játszik – pontszámban befoghatja a Lucien Favre csapatát.

A Bayern Leverkusen közben légüres térben mozog a második helyen: győzelme ellenére is tíz pont a hátránya a címvédő és listavezető Bayern München mögött, a Dortmund előtt pedig héttel vezet.

Eredmény – Bundesliga, 20. forduló

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
Gólszerző: Son (62.)

Videó – A mindent eldöntő gól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik