Foci

Beragadt a City, élen a Chelsea

oscar, chelsea (oscar, chelsea)
oscar, chelsea (oscar, chelsea)

A Manchester City 0-0-s döntetlent játszott a Norwich otthonában, míg José Mourinho gárdája jó játékkal győzte le 3-0-ra a Newcastle-t hazai környezetben a Premier League 25. fordulójában.

Nagy lehetőség adódott mindkét alakulat előtt, miután az éllovas Arsenal csúnya vereségbe szaladt bele a Liverpool otthonában.

A hétfői, 0-1-es eredménnyel záruló Manchester City-Chelsea összecsapást követően a mindkét bajnokesélyes két ponttal állt a fordulót megelőzően az Ágyúsok mögött.

A londoni együttes a mostanában gyatrán szereplő Szarkákat látta vendégül, s a vártnak megfelelően nagyon könnyedén győzték le ellenfelüket.

Az első félidőben a támadásra fektette a hangsúlyt a Chelsea, s Hazard két gyönyörű góljának köszönhetően 2-0-s előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrész derekán büntetőhöz jutottak a vendéglátók, melyet a belga középpályás értékesített, ezzel mesterhármast elérve.

A hazaiak tovább növelhették volna az előnyüket a maradék időben, de sem nekik, sem a Alan Pardew gárdájának nem sikerült már betalálnia.

Fotó: Europress fotóügynökség

A Manchester City dolgát a sérülések sorozata nehezíti, ám ettől függetlenül jóval esélyesebbként léptek pályára a Norwich vendégeként Roberto Mancini fiai.

Ehhez képest – hiába a labdabirtoklási fölény – a Kanárik kerültek többször helyzetbe az első percekben. Az idő múlásával aztán szinte elkezdett egykapuzni a City, de a számos kialakított lehetőségből egyet sem sikerült értékesíteni a vendégeknek, 0-0 maradt a vége.

Győzelmével a Chelsea 56 pontjával vezeti a bajnoki rangsort, a City pedig 54 egységével az Arsenal mögött a harmadik.

A később kezdődő walesi rangadón a Swansea 3-0-val küldte haza a Cardiffot.

Eredmények – Premier League, 25. forduló

Chelsea-Newcastle 3-0 (2-0)
Norwich-Manchester City 0-0
Sunderland-Hull 0-2 (0-1)
Aston Villa-West Ham 0-2 (0-0)
Crystal Palace-West Brom 2-0 (3-1)
Southampton-Stoke 2-2 (2-2)
Swansea-Cardiff 3-0 (0-0)

Videó – Hazard második gólja


Chelsea 2-0 Newcastle United (Goal Eden Hazard) by all-goals

Ajánlott videó

Olvasói sztorik