Foci

Blatter nem mondana nemet

Joseph Blatter (joseph blatter, )
Joseph Blatter (joseph blatter, )

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetője jövő májusban ötödik alkalommal is harcba szállna az elnöki posztért, amennyiben felkérik a jelöltségre.


Joseph Blatter 1998 óta irányítja a FIFA-t
Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nem mondanék nemet, ha a tagszövetségek felkérnének rá, hogy újra induljak” – nyilatkozta egy svájci rádióállomásnak a 78 éves Blatter, aki legutóbbi, 2011-es megválasztásakor még azt mondta, hogy ez lesz az utolsó elnöki ciklusa.

A svájci sportvezető a 2011-es választás előtt egy évvel, a dél-afrikai labdarúgó-vb-t megelőző johannesburgi FIFA-kongresszuson jelentette be, hogy negyedszerre is megpályázza az elnöki pozíciót, miután a kongresszuson a tagszervezetek támogatásukról biztosították. A következő tisztújítás előtt hasonló forgatókönyv várható, így Blatter júniusban, a vb előtti riói kongresszuson kaphat ismét felkérést, s jelentheti be indulását a jövő évi tisztújításon.

Joseph Blatter 1998. június 8-a óta irányítja a nemzetközi szövetséget.

A jövő évi tisztújításon egy elnökjelölt személye már biztos, mivel Blatter korábbi “jobbkeze”, a 2002 és 2010 között főtitkár-helyettes francia Jerome Champagne januárban jelezte, hogy indul a választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik