Foci

C. Ronaldót eltiltották a születésnapján

karim-benzema-cristiano-ronaldo(960x640)(1).jpg (karim benzema, cristiano ronaldo, )
karim-benzema-cristiano-ronaldo(960x640)(1).jpg (karim benzema, cristiano ronaldo, )

Cristiano Ronaldo minden bizonnyal szebb ajándékot szeretett volna kapni a 29. születésnapján, mint egy hárommeccses eltiltás.

Mi is megénekeltük, hogy a Real Madrid portugál klasszisát Bilbaóban, a helyi Athletic ellen vívott mérkőzésen állította ki a játékvezető. A nem éppen a piros lapjairól ismert Cristiano Ronaldo tizenegyest reklamált az utolsó negyed óra kezdetén, majd „meglegyintette” Gurpeguit – aki nem nagyon akart talpon maradni – és összeveszett Iturraspéval. A játékvezető nem rezelt be attól, hogy felmutassa az azonnali piros lapot a friss aranylabdásnak, így Ronaldo idő előtt mehetett zuhanyozni.


Ronaldónak egyből felmutatták a pirosat
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az eset megosztotta közvéleményt, voltak, akik Ronaldo védelmére keltek, mások pedig eltiltást jósoltak. Nos, utóbbiaknak lett igaza, a Spanyol Labdarúgó Szövetség szerdai döntése értelmében ugyanis Cristiano Ronaldónak három mérkőzést ki kell majd hagynia. Ronaldót a szabálytalanságért csak egy mérkőzésre tiltották volna el, ám a kiállítást követő viselkedése, gúnyos mozdulatai miatt ezt további kettővel megtoldotta a fegyelmi bizottság. Az ügyben a Real Madrid fellebbez.

A fentiek értelmében a luzitán labdarúgó nem lehet ott a Villarreal, az Elche és a Getafe elleni bajnokikon. Öröm az ürömben, hogy ezen csapatok ellen talán a portugál távollétében is illene bezsebelnie a három-három pontot a Realnak.

Carlo Ancelotti annak is örülhet, hogy csak a bajnokságra szól az eltiltás, így Cristiano Ronaldo ott lehet szerda este az Atlético Madrid elleni városi rangadón, amely egyben a spanyol Király Kupa egyik elődöntőjének első felvonása lesz.

Ronaldo egyébként épp szerdán, azaz február 5-én ünnepli a 29. születésnapját.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik