Foci

Szurkolók törtek be a foci-vb egyik helyszínére

corinthians (corinthians, )
corinthians (corinthians, )

Száz Corinthians fanatikus vágta át a kerítést és tört be az edzőközpontba. Ha már ott voltak, megfenyegették a csapat játékosait is.

A hírek szerint szombaton történt az incidens: a szurkolók inzultálták a Corinthians labdarúgóit, és a tény, hogy ilyen egyszerűen bejutottak, komoly biztonsági kérdéseket vet fel a szervezéssel kapcsolatban.

A sao paulói központban – melyet az iráni válogatott használ majd a világbajnokságon – azért kötöttek bele a Corinthians játékosaiba, mivel a csapat gyengén szerepelt a brazil bajnokság előző szezonjában: a piros-feketék csak a 10. helyen zártak.

A támadás során senki sem sérült meg komolyabban, de a legrosszabbul talán az egyik csatár, Paolo Guerrero járt, akit folytogattak a feldühödött szurkolók, pedig ő volt az, aki a győztes gólt lőtte a Chelsea ellen, a 2012-es klubvilágbajnoki döntőben.

“Meg akarták fojtani azt a játékost, aki a klub történetének legfontosabb találatát szerezte. Nem ezt érdemeljük” – mondta a Corinthians elnöke, Mario Gobbi.

A helyi média úgy tudja, a szurkolók két órán át nem voltak hajlandóak elhagyni az edzőközpontot, és ez idő alatt bántalmazták az edzőt, Mano Menezest, és Alexandre Patót, az AC Milan korábbi csatárát, aki a csapat legdrágább igazolása volt tavaly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik