Foci

Van-e értelme a válogatott összetartásainak?

pinter-attila(960x640)(2).jpg (pintér attila, )
pinter-attila(960x640)(2).jpg (pintér attila, )

Mától Törökországban edzőtáborozik a magyar labdarúgó-válogatott. Sem a légiósok, sem a Ferencváros játékosai nem lesznek ott az összetartáson, a szakértők véleménye megoszlik, hogy van-e értelme az egésznek.

Nincs egyszerű helyzetben Pintér Attila. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya ma indul a beleki edzőtáborba játékosaival, de a légiósok nagy többségét nem engedték el együtteseik, így a külföldön tevékenykedő játékosok közül mindössze Bogdán Ádám, Vadócz Krisztián és Laczkó Zsolt tagja a keretnek.

Fotó: MTI

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Fradi szintén Törökországban edzőtáborozik a jövő héten, így a zöld-fehérektől sincs ott egy ember sem a válogatottban. A Ferencváros döntése teljesen korrekt, mivel korábban megállapodást kötöttek a Magyar Labdarúgó Szövetséggel.

A jelenlegi keret 35 főt számol. Érdekesség, hogy ezekből a játékosokból mindössze hárman – Devecseri Szilárd, Lipták Zoltán és Elek Ákos – volt ott a válogatott legutóbbi, Andorra elleni mérkőzésén a kezdő tizenegyben. Bárhogy is nézzük, valószínű, hogy a következő összecsapásra sem kerülnek be ötnél többen ebből a keretből a kezdőbe, így hát felmerül a kérdés: van-e értelme az összetartásnak?

“A kapitány testközelből mérheti fel, hogy szakmailag és emberileg kikre számíthat a jövőben” – nyilatkozott Urbán Flórián, a Vecsés edzője a borsonline.hu-nak. “Természetes, hogy a klubok nem örülnek, hogy a felkészülés közepén elviszik a játékosaikat. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy kiket, mikor, mennyi időre kér ki a kapitány.”

Fotó: MTI

“Pintér törekvését elfogadom, már a bő keretbe tartozás is doppingoló lehet, ám gyanítom, a mostani játékosoknak csak a töredékével találkozunk majd a szűkítés után. Az összetartásokat csak januárban lehet konfliktusok nélkül megtartani” – mondta Várhidi Péter, a Szigetszentmiklós sportigazgatója.

Prukner László, a Ferencváros és a Kaposvár korábbi trénere más állásponton van: “Legutóbb, a nyolcvanas években Mezey György vitte el Benidormba edzőtáborozni a magyar válogatottat, azóta azért már egészen más világot élünk. A belső összetartó erő kialakítása szempontjából hosszú távon lehet előnye a törökországi túrának.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik