Foci

Gólkirályt igazolna a DVTK

dvtk-szurkolok(1)(960x640).jpg (dvtk, diósgyőr, szurkolók)
dvtk-szurkolok(1)(960x640).jpg (dvtk, diósgyőr, szurkolók)

A 30 esztendős, portugál, zöld-foki szigeteki állampolgár José Furtado az OTP Bank Ligában szereplő miskolci labdarúgócsapatban folytathatja pályafutását.

A dvtk.eu szerint José Furtadót már szombaton, a csapat felkészülési mérkőzésein láthatják a csapat szurkolói. Pénteken érkezett meg Diósgyőrbe, egyelőre még nem a klub játékosa, de már egyeztetnek a szerződtetéséről, illetve még várat magára az orvosi vizsgálat.

A 30 esztendős csatár a lisszaboni Casa Pia, majd az FC Porto együttesében nevelkedett, utóbbinál el is jutott a felnőtt csapatig, de az akkor José Mourinho által irányított kék-fehérek inkább a tartalékok közt számolt vele, illetve többször is kölcsönadták őt – a Tourizense színeiben 25 meccsen 12 gólt lőtt, a bolgár élvonalbeli Vihrennél 12/10-es mutatója volt.

Utóbbi teljesítményével meggyőzte a CSZKA Szófia vezetőit, így a bolgár sztárcsapathoz vezetett az útja, majd visszatért Portugáliába, ahonnan a görög másodosztályba szerződött. 2012-ben a Panachaiki színeiben 22 találatot jegyzett, ezzel gólkirály lett, így az előző szezont már az élvonalbeli AEK Athénnál töltötte, míg az őszt a temesvári Politechnikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik