Foci

Ötöt lőtt a Barca – de milyet!

A Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az erősen felforgatott Barcelona is simán, 5-1-re verte a Levantét.

Szakadó esőben gyömöszölték egymást a felek a Copa del Rey negyeddöntőjének visszavágóján Barcelonában. A Camp Nouban alighanem az első meccs sima 4-1-e és a cudar idő miatt a 99 787 nézőt jelentő telt ház helyett negatív csúcsot jelentő  25 551 láthatta, amint meglepetésre a 9. percben a valenciai kiscsapat szerzett vezetést. Egy szögletet követően Vyntra fejelt az elcsúszó Puyol mellől Sergi Roberto hátára, ahonnan védhetetlenül a hálóba pattant a labda (0-1). Pinto csak tanácstalanul rázni tudta a fejét.

Persze már a szünet előtt visszaállt a világ rendje. Előbb Adriano eresztett egy hatalmas bombát úgy 22 méterről – Javi Jiménez hiába nyújtózkodott, majd egy Barca szögletet követően Puyol javította a bekapott gól előtti hibáját – fejjel.

Szünet után Alexis Sánchez három percen belül kétszer is lesipuskázott, különösen a második volt vicces. A végén Fabregas állította be a végeredményt (5-1).

A két csapat 10 napon belül háromszor is találkozott egymással. A Levante az első meccsen, a bajnokságban járt a legjobban, ott 1-1-es döntetlent ért el.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, EREDMÉNY:

Barcelona–Levante 5–1 (2–1)

Gól: Adriano (28.), Puyol (44.), A. Sánchez (50., 52.), Fabregas (68.), ill. Sergi Roberto (öngól, 9.)
Továbbjutott: a Barcelona, 9–2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik