Foci

Ezért nincs egy ferencvárosi sem a válogatott keretében

Holman Dávid (holman dávid, kovács istván, )
Holman Dávid (holman dávid, kovács istván, )

A Ferencváros vezetősége előzetesen tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) arról, hogy játékosai nem tudnak részt venni a válogatott pénteken kezdődő, törökországi edzőtáborában.

A klub csütörtöki közleményéből kiderül, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Vági Márton, az MLSZ főtitkára között szóbeli megállapodás született arról, hogy a zöld-fehérek mely időszakokban engedik el játékosaikat a nemzeti csapat összetartásaira.

A felek megegyeztek abban, hogy Ferencváros a téli felkészülési időszak ideje alatt a kétnapos összetartások egyik napján mindig, míg a bajnokság alatt mindkét napon Pintér Attila szövetségi kapitány rendelkezésére bocsátja futballistáit.

Fotó: MTI

“Egyesületünk szerette volna, ha csapatunk törökországi edzőtábora során válogatott játékosai végig Thomas Doll irányítása alatt dolgozhatnak. Erről írásban is tájékoztatta a szövetséget. Az MLSZ azzal a feltétellel egyezett bele az FTC kérésébe, hogy törökországi edzőtáborunk előtti – azaz a január 20-21-i – összetartás mindkét napjára elengedjük játékosainkat. Klubunk ennek” – a megállapodás értelmében – maradéktalanul eleget tett” – olvasható a közleményben.

Az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy a klub egyetlen olyan lépést sem tett, amelyről előzetesen ne tájékoztatta volna az MLSZ-t.

“Klubunk, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is maradéktalanul betartja megállapodásait, valamint segíti a magyar válogatott munkáját” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik