Foci

Kétes siker: magyar csapaté a világ legröhejesebb öngólja

A Marca nevű spanyol sportlap megszavaztatta olvasóival a világ legnevetségesebb öngólját. Amin csodálkozunk, nem Devecseri hollandoknak fejelt gólja vitte el a pálmát. Amin szintén: ennek ellenére magyar gól vittel el a pálmát.

A 2013-as év legnagyobb öngóljait a sport24 is összegyűjtötte, de velünk ellentétben a spanyol lap minden idők legröhejesebb öngóljaira szavaztatott. És mit ad isten, pont egy magyar kupameccsen született találat viszi a prímet!

A 2008-as a Debrecen-FC Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, az akkor még a vendégek csapatában játszó Pavol Durica hatalmas bombagólját találták a marca.com olvasói a világ legröhejesebb öngóljának, ezzel maga mögé utasítva például Gareth Bale-t vagy Lewis Dunkot.

Az ominózus Magyar Kupa-találkozón a hazaiak kedvence, Dombi Tibor által kiharcolt tizenegyest a vendégek kapusa még tudta hárítani, de amikor a kipattanó labdára lecsapott a fehérváriak játékosa, Pavol Durica, a játékos olyan szerencsétlenül találta el a azt, hogy irtózatos erővel vágta a saját kapujába.

A Debrecen egyébként ennek a gólnak köszönhetően jutott tovább a kupában, amit végül meg is nyertek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik