Foci

Újra nyerni tudott a Real Madrid

Carlo Ancelotti csapata a keddi visszavágón is 1-0-ra legyőzte az Espanyolt, így kettős győzelemmel jutott be a spanyol labdarúgó Király Kupa elődöntőjébe..

Bő egy hete Barcelonában is nyerni tudott az Espanol ellen a Madrid (0-1), így a visszavágóra elég tartalékosan lépett pályára a királyi gárda.

Ettől Ronaldo a pályán volt és a szokott módon agilisan is kezdtek, aminek az lett az eredménye, hogy egy kecsegtető vendég támadást követően Ramos labdát szerzett, azonnal Alonsohoz passzolt, aki mesterien tálalt a jó ütemben keresztbe induló Jesé Rodryguez mellére.  A mindössze 20 éves és ami Madridban igazán ritkaság, saját nevelésű (!!!) játékos mesterien vette át a lasztit és pontosan lőtt a rosszul helyezkedő Cico Casilla kapus mellett a rövidbe.

Madridi helyzetek a későbbiekben voltak még, de vagy Ronaldo könnyelműsködte el, vagy Casilla védett bravúrosan. A második félidőben visszavett a Madrid és amikor a 76. percben a vendégektől Víctor Sánchezt kiállították, végképp hátradőltek. A végére maradt az 1-0.

A Real Madrid sorozatban nyolcadik mérkőzésén nem kapott gólt, amire még nem volt példa az együttes történetében, e mellett Iker Casillas, a gárda világ- és Európa-bajnok kapusa immáron 682 perce hibátlan. Ezzel Paco Buyo csúcsát adta át a múltnak, ő az 1994/95-ös szezonban 658 percig nem kapott gólt.

A Real Madrid az elődöntőben az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao párharcának továbbjutójával találkozik.

Doboz fejléc szövege

Negyeddöntő, visszavágó:
Real Madrid-Espanyol 1-0 (1-0) Gól:Jesé (7.) Kiállítva: V. Sánchez (76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel.

szerda:
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 20.00 (az első mérkőzésen: 0-1)
FC Barcelona-Levante 22.00 (4-1)

csütörtök:
Racing Santander-Real Sociedad 21.00 (1-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik