Foci

Francia játékosa repítette a Realt

Antoine Griezmann (antoine griezmann, )
Antoine Griezmann (antoine griezmann, )

A Real Sociedad labdarúgócsapata hazai környezetben ütötte ki 4-0-ra az Elchét a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Antoine Griezmann mesterhármast jegyzett.

Mivel a Villarreal együttese nagy meglepetésre kikapott a forduló korábbi szakaszában a Real Valladolidtól, így a baszk együttesnek megvolt a lehetősége arra, hogy egy esetleges győzelemmel közelebb lopakodjon a Sárga Tengeralattjáróhoz.

Nem is csúszott porszem a gépezetbe az Elche elleni, hétfő esti bajnokin, ugyanis a hazai pályán játszó Sociedad már a félidőben 2-0-ra vezetett, köszönhetően a fiatal francia támadó, Antoine Griezmann duplájának köszönhetően – az első találatról megoszlanak a vélemények, a Marca például Damián öngóljaként tünteti fel, de több forrásban is a gallnak tulajdonítják.


Antoine Griezmann már 15 bajnoki gólnál jár
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az 50. percben foszlottak szerte a vendégek pontszerzési reményei, Vela ekkor bombázott ballal a hálóba, majd a folytatásban még Griezmann tette fel a koronát teljesítményére, amikor megszerezte csapata negyedik, saját maga harmadik gólját.

Érdekesség, hogy a mérkőzésre mindössze 10 ezer 492 néző látogatott ki az Anoeta Stadionba, pedig a Sociedad győzelmével már csak egy pontra van az ötödik Villarrealtól és hatra az Athletic Bilbaótól, azaz nem lehet azt mondani, hogy csapnivalóan teljesítene az együttes.

Eredmény – La Liga, 21. forduló

Real Sociedad – Elche 4-0 (2-0)
Gólszerzők:Griezmann (2., 12., 74.), Vela (50.)

Videó – Kitömte a Sociedad az Elchét:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik