Foci

Buffon piros lapja után ikszelt a Juve Rómában

Fernando Llorente (fernando llorente, )
Fernando Llorente (fernando llorente, )

Buffont már a 24. percben kiállították, de a Juventus egy izgalmas mérkőzésen ért el 1-1-es döntetlent a Lazio vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Ezzel véget ért a torinóiak 12 meccse tartó nyerőszériája a Serie A-ban.

Nem Gianluigi Buffon meccse volt a Lazio elleni. A héten a kupából épp a fővárosban kieső Juventus 35 esztendős kapusa előbb kis híján összehozott egy gólt a rómaiaknak, majd a 24. percben a kapujából kitörve szabálytalankodott piros lapot és tizenegyest érően Kloséval szemben. Candreva állt a labda mögé és higgadtan értékesítette a büntetőt.

A folytatásban emberhátrányban is a Juve diktált, akadt olyan szakasza a félidőnek, amikor közel 70 százalékban birtokolta a labdát a torinói alakulat. Az egyenlítéshez a legközelebb Llorente járt, de ziccerét védte Berisha. A szünet előtt Bonucci ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem észlelte mindezt, így elmaradt a fújás.


Fernando Llorente szerezte a Juventus pontot érő gólját
Fotó: Europress/AFP

Negyed óra telt el a második játékrészből, amikor Lichtsteiner húzott el a jobb szélen, középre ívelt, Llorente pedig egy ívelt fejessel a hosszú felsőbe talált. A következő gólszerzési lehetőség a Lazio előtt adódott, azonban Candreva kissé elhamarkodottan lőtt, majd a túloldalon Llorente lekészített labdáját Tévez bikázta kedvező helyzetből a védőjébe.

A 76. percben, egy szabadrúgást követően Klose fejjel veszélyeztetett, de Storari bravúrral a lécre tolta a labdát, majd a Juve cserekapusának Cana bólintásánál is résen kellett lennie nem sokkal később. A 86. minutumban a csereként beálló Balde Keita riogatott, lövése után a labda a kapufára, majd onnan az elvetődő Storari fejére pattant, a kapus Klose elől tudta végül megkaparintani azt.

A végén már nem forogtak igazán veszélyben a kapuk, így az eredmény nem változott, 1-1 lett a végeredmény, a Juventus 12 győztes meccs után ezúttal döntetlent játszott.

Eredmény – Serie A, 21. forduló

Lazio – Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Candreva (27. – 11-esből) illetve Llorente (60.)
Piros lap: Buffon (24.)

Videó – Buffon kiállítása:

Videó – Llorente egyenlítő gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik