Foci

Lemondott a Barcelona elnöke

sandro rosell (sandro rosell, )
sandro rosell (sandro rosell, )

Csütörtök este sajtójátékoztatón jelentette be Sandro Rosell, a katalán klub elnöke, hogy távozik posztjáról.

A gránátvörös-kékek vezetősége rendkívüli igazgatótanácsi ülést tartott, mivel az elmúlt napokban egyre többet cikkezett a sajtó a Neymar átigazolásával kapcsolatos pénzügyi furcsaságokról. Az egyik spanyol bíróság ezért kijelentette, meghallgatás lesz az ügyben Rosell ellen.

A csütörtöki ülés után az elnökség sajtótájékoztatót tartott, melyen a klub első embere bejelentette, hogy azonnal távozik posztjáról.

A vádak után felállt a székéből
Fotó: Europress

Sandro Rosell mandátuma 2016-ig tartott volna, ám a döntés értelmében nem rendeznek előrehozott választásokat, hanem az elnöki teendőket az eddigi alelnök, Josep María Bartomeu veszi át.

“Az utóbbi időben engem és a családomat számos támadás ért, ráadásul az elmúlt napokban ismét élesen kritizáltak, mivel úgy gondolják, nem volt minden tiszta Neymar átigazolása kapcsán. A vádaskodás bíróság elé került, ezért úgy érzem, az én időm lejárt a klubnál” – mondta Rosell, akinek elnöksége alatt a Barcelona megnyerte a Bajnokok Ligáját, kétszer a Primera Divisiont, egyszer a spanyol kupát, háromszor a Szuperkupát, 2011-ben pedig az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet.

Irányítása alatt került a katalán klubhoz a többi között Neymar, Fabregas, Sanchez és Jordi Alba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik