Foci

Kiütéses Barcelona győzelem

Tello (cristian tello, tello, barcelona, )
Tello (cristian tello, tello, barcelona, )

A Király Kupában úgy látszik jobban megy a Barcelonának a Levante ellen.

A vasárnapi bajnoki döntetlent (1-1) követően szerdán ismét Levante-Barcelona mérkőzést rendeztek, ezúttal a Spanyol Kupában. Lionel Messi 400. alkalommal lépett pályára Barca tétmeccsen, amit méltó módon ünnepelt. Gólt mondjuk nem rúgott, de kiosztott három gólpasszt és nagyrészt neki – no és Telonak – köszönhetően lett sima a meccs végül.

Holott egyáltalán nem úgy indult, hogy barcelonai ünnep lesz a vége. A meccs kezdetben sokkal inkább a vasárnapi forgatókönyv mentén haladt. A Levante szervezetten és keményen védekezett, majd villámgyors kontratámadásokat vezetett. Mégsem ilyen végén, hanem egy távoli szabadrúgást követően pattant Puyol fejéről el-Zsar elé a labda, aki köszönte, előnyhöz is jutatta a hazaiakat.

A második félidőben nem változott a játék képe, viszont nem várt segítséget kapott a Barca. Juanfran hozott össze egy demoralizáló öngólt, ami úgy látszik megpecsételte a hazaiak sorsát. Eztán Messi háromszor szolgálta ki Tellot, aki ezzel megszerezte az idei Király Kupa első mesterhármasát.

Az egy hét múlva esedékes visszavágó immár formalitás.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Levante–Barcelona 1–4 (1–0)
Valencia,Estadio Ciutat de Valencia.V: Hernández Hernández
Gól: el-Zsar (31.), ill. Juanfran (53. – öngól), Tello (58., 80., 86.)

korábban:

Real Sociedad – Racing Santander 3-1 (2-0)
Gól:Gonzalez (4., 33.), Vela (62.) illetve Koné (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik