Foci

A vb-re tartogatja az adu ászt Szász Kitti

Nagy dobásra, egészen pontosan egy különleges nagy ugrás bemutatására készül Szász Kitti, a foci Freestyle sportág világelsője, aki a tavalyi esztendőt a Budapesten kivívott Európa-bajnoki győzelmével zárta.

Szász Kitti néhány héttel ezelőtt kezdett hozzá a „dekázás” közben labdával végrehajtott szaltó betanulásához, amelyet női vetélytársai közül eddig még senki sem épített a gyakorlatába. Az „ász-értékű” akrobatikus mozdulat, illetve kombináció elsajátítása közben szakavatott segítőtársa is akad, még pedig Arató Orsolya testnevelő tanár, a Postás tornaedzője személyében.

Fotó: MTI

“Megfogadtam, hogy a női mezőnyben egyedülállónak számító labdás szaltót először az idei brazíliai világbajnokságunkon mutatom be, addig akkor sem csábulok el, ha a végrehajtás már korábban is tökéletes lesz. A kísértés várhatóan akkor lesz a legerősebb, amikor három hónappal a Freestyle idei csúcseseménye előtt – ugyancsak Brazíliában – a labdarúgó VB mérkőzései előtt és után, sőt, valószínűleg a szünetekben is bemutatót fogok tartani” – nyilatkozta a világbajnok.

Szász Kitti az elmúlt három év leforgása alatt bejárta a világot, foci tudásával sok hívet szerzett magának Algériában, Azerbajdzsánban, Brazíliában, Japánban, tucatnál is több európai országban, és persze idehaza is. Három éve áprilisban a madridi Santiago Bernabeu stadionban 80 ezren csodálták meg a „szabadstílusú” foci bemutatóját.

„A bemutatók szervezője eddig nem sokat mondott el nekem a fellépések (a brazíliai labdarúgó-vb-t illetően – a szerk.) részleteiről, csupán annyit tudok, hogy két vagy három mérkőzésen számítanak rám. Különleges koreográfiára lesz szükség, hiszen ilyenkor ellenfél nélkül kell kihoznom magamból a lehető legjobbat” – mondta befejezésül Szász Kitti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik