Foci

Vicente Del Bosque újra a csúcson

Vicente del Bosque (vicente del bosque, )
Vicente del Bosque (vicente del bosque, )

Sikeres pályafutása során már negyedik alkalommal választották meg az év szövetségi kapitányának a spanyol Vicente Del Bosque-t.


Vicente Del Bosque vezetésével szárnyal a spanyol válogatott
Fotó: Europress/AFP

Az előző évhez hasonlóan ismét a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatottat irányító Vicente Del Bosque lett a legjobb szövetségi kapitány a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó IFFHS-nél. A 63 éves szakember 2009, 2010 és 2012 után negyedszer végzett az élen a voksoláson, amelyen 70 ország szakértői és újságírói vettek részt.

Del Bosque és az olasz Marcello Lippi mondhatja el csak magáról a világon, hogy az IIFHS-nél elnyerte az év legjobb szövetségi kapitányának, valamint az esztendő legjobb klubedzőjének járó díjat. A spanyol 2002-ben, a Real Madrid trénereként érdemelte ki az elismerést.

A szervezet honlapján szerdán közzétett listán a német válogatott kispadján ülő Joachim Löw lett a második, az idei világbajnoki házigazda brazil csapat kapitánya, Luis Felipe Scolari pedig a harmadik. Utóbbi tavaly megnyerte a Konföderációs Kupát a selecaóval.

A szövetségi kapitányok 2013-as rangsora az IFFHS-nél:

1. Vicente Del Bosque (Spanyolország) 161 pont
2. Joachim Löw (Németország) 101
3. Luis Felipe Scolari (Brazília) 74
4. Marc Wilmots (Belgium) 54
5. Jose Pekermann (Kolumbia) 40
6. Alejandro Sabella (Argentína) 23
7. Oscar Tabarez (Uruguay) 11
8. Cesare Prandelli (Olaszország) 9
9. Jürgen Klinsmann (Egyesült Államok) 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik