Foci

Drámai hajrában bukott el a United

manchester united (manchester united, )
manchester united (manchester united, )

A Manchester City igen, a Manchester United viszont nem jutott be az angol Ligakupa döntőjébe.

A Kékek kedden este összesítésben 9-0-val léptek tovább a fináléba, szerdán pedig a Vörös Ördögökön volt a sor. A United nem fogadta túl jó előjelekkel a Southampton gárdáját, hiszen Rooneyék pocsékul szerepelnek a bajnokságban, az FA-kupából is kiestek, a Bajnokok Ligájában pedig minimálisak az esélyeik, így csak a Ligakupa maradt számukra.

A párharc odavágóján a Sunderland 2-1-re nyert, az Old Traffordon pedig Evans vette be a vendégek kapuját, és bár nagyon nyomtak a hazaiak, végül maradt az 1-0, ám a Ligakupában az idegenben lőtt gól csak az extra idő végén számít, így a raádásban döntöttek a felek, hogy összesítésben 2-2 után melyikük lesz a finalista.


Fotó: Europress

A hosszabbításban aztán drámai fordulatok következtek: a 118. percben Bardsley lövésénél De Gea egyszerűen elnézte a labdát, így elképesztő potyával egyenlített a Sunderland. Azonban a 121. percben, amikor már mindenki elkönyvelte a vendégek továbbjutását, Januzaj középre adott Hernandeznek, aki a kapu torkából volt eredményes.

A 2-1-es eredménnyel következtek a tizenegyesek: az első körben Gardner és Welbeck is nagy homályt rúgott, majd Fletcher büntetőjét kifogta De Gea. A folytatásban Januzaj is rontott, majd a 4. párosban Phil Jones is fölé bombázott. Az utolsó körben, Adam Johnsonnak annyi dolga volt csak, hogy berúgja a büntetőt, ám hibázott, de Rafael is, így 2-1-re nyerte a tizenegyespárbajt a Sunderland.

A döntőben Manchester City-Sunderland összecsapást rendeznek majd.

Eredmény – Ligakupa, elődöntő, 2. mérkőzés

Manchester United – Sunderland 2-2 (1-0, 1-0, 1-0, 2-1) – tizenegyesekkel
Gólszerző: Evans (37.), Hernandez (121.) illetve Bardsley (118.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik