Foci

Vészhelyzet a vb-stadionnál

curitiba, vb stadion (curitiba)
curitiba, vb stadion (curitiba)

Ha a curitibai stadion fenntartói február 18-ig nem tudják garantálni, hogy a létesítmény elkészül a nyári brazíliai labdarúgó-világbajnokságra, a város nem adhat otthont mérkőzéseknek.

A FIFA ezért úgy döntött, hogy elvehetik a vb-meccsek rendezési jogát Curitibától, ha nem készül el az aréna február közepéig. Jérome Valcke, a szövetség főtitkára hozzátette, nagyon lemaradtak az építkezéssel, de ez egész Brazíliát érinti, hiszen a 12 vb-stadion közül csupán hat van készen, pedig decemberben már végezniük kellett volna a munkásoknak.

A curitibai stadion jelenleg 90 százalékos állapotban van öt hónappal a torna előtt: a városban négy meccset rendeznének majd, a Spanyolország-Ausztrália, a Honduras-Ecuador, az Irán-Nigéria és az Algéria-Oroszország összecsapásokat.

Fotó: Europress

“Legyünk őszinték. Nem tetszik a stadion jelenlegi állapota. A munkálatok nem késésben, hanem nagyon nagy késésben vannak. Ha nincs stadion, nincs hol mérkőzést játszani. Ez vészhelyzet” – mondta Valcke.

A curitibai pályát az Atlético Paranaense használja. 1999-ben nyitották meg és a világbajnokság miatt újították fel. A brazil sportminiszter, Aldo Rebelo megígérte: a kormány minden erejével azon lesz, hogy időben elkészüljön az aréna, és elkerüljék a kizárással együtt járó szégyenkezést.

A stadionban június 16-án játszanák az első mérkőzést, mégpedig az Irán-Nigéria találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik