Foci

Ribéry magának adta volna az Aranylabdát

Franck Ribéry (Franck Ribéry)
Franck Ribéry (Franck Ribéry)

Amit a korántsem a szerénységéről híres Cristiano Ronaldónak ítéltek. Úgy látszik, hogy a francia egyvalamiben valóban felülmúlta: még nála is nagyobb az arca.

Szó se róla, Franck Ribéry csapatával, a Bayern Münchennel szinte mindent megnyert, amit csak lehetett: a Bundesligát, a Német Kupát, a Bajnokok Ligáját, a Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is. Azt sem vitatnák egy másodpercig sem, hogy Ribérynek ne lenne oroszlánrésze ebben a diadalözönben. Viszont mikor egy sportoló ilyeneket mond, mint amit most a francia, például, hogy „úgy érzem, hogy megérdemeltem ez a díjat, az egész csak politika”, vagy hogy Mindent megnyertem, a csapattal és egyénileg is. Ronaldo semmit sem nyert”. Szóval itt azért vannak bajok.

Talán helyesen is teszi Ribéry, mikor levonja a következtetést: „az Aranylabda nem is érdekel már engem többet” jelentette ki. Mert egy dolog a világ egyik legjobb futballistájának lenni, egy másik meg belenyugodni abba, ha nem te leszel valamiért a győztes. Főleg, ha a fentebb felsorolt öt hatalmas sikernek örülhetsz. A csapattársaiddal.


Itt Ribéry kerekedett felül
Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik