Foci

Gulácsi túljárt az egész Bayern eszén

Gulácsi Péter (gulácsi péter, )
Gulácsi Péter (gulácsi péter, )

A 23 esztendős magyar hálóőrnek képtelen volt gólt szerezni a Bayern München. A tavalyi évben Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és kupát, Európai Szuperkupát, valamint klubvébét nyerő sztárgárdával 311 nap után fordult elő, hogy nem talált be az ellenfél hálójába.

Pep Guardiola alakulata a Salzburg otthonában egy edzőmérkőzésen kapott ki 3-0-ra, úgy, hogy a házigazda kapuját Gulácsi Péter őrizte. Ugyan a bajorok tartalékosan álltak fel, így sem volt hiány klasszisokban a pályán.

A meccsről két dolog mindenképp megjegyzendő: ezen a zord januári napon a barátságos meccs ellenére is totál telt ház volt a 31 895 néző befogadására képes Red Bull Arenában, illetve a Salzburg 10-ese, Sadio Mané tarthatatlannak bizonyult. Az első gólt ő szerezte, a második előtt Dante őt vágta fel büntetőt érően, majd a harmadik gól előtt szintén a szenegáli verte meg a bal szélen ellenfelét, majd adott be tökéletesen a gólt szerző Robert Zulj lábára.

Fotó: AFP

“A tervünk az volt, hogy egy erős találkozóval a lábunkban utazzunk a tíznapos katari edzőtáborunkba, de erre mi sem számítottunk. Meglepett, hogy a vártnál kevesebb feladatom volt, a társak remekül védekeztek” – árulta el Gulácsi a blikk.hu-nak. “A németeken látszott, hogy noha tesztmeccsről van szó, a presztízsük miatt kellemetlenül érintette őket a kudarc, ráadásul mindez edzőjük, Pep Guardiola születésnapján történt.”

A magyar kapus a meccs után beszélgetett az ellenfél kapuvédőjével, Manuel Neuerrel, sőt, mezt is cseréltek. Gulácsi elárulta, hogy váltottak néhány szót a rájuk váró katari edzőtáborról, illetve gratulált a németnek az elmúlt év eredményeihez.

Gulácsi előtt egyébként legutóbb 2013. március 13-án Lukas Fabianski, az Arsenal hálóőre nem kapott gólt a müncheniek ellen.

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik