Foci

Pintér először finnül tanítja a válogatottat

Márciusban, Finnország ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott.

A csapategység megteremtése érdekében Pintér Attila szövetségi kapitány többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, új dolgokat tanít nekik. A telki összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott. Az ellenfél Finnország válogatottja lesz. A barátságos találkozót a győri ETO Parkban rendezik.

A finnek a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a világbajnoki selejtezőket, így lemaradtak a brazíliai szereplésről. Az északi ország csapata jelenleg 66. a világranglistán. A magyarok a 44. helyen álltak amikor Pintért kinevezték, azóta úgy csúsztak vissza két helyet, hogy meccset sem játszottak, pillanatnyilag 46.-ok..

“A világbajnoki selejtező sorozatban elért eredményeket látva úgy gondolom, erős ellenféllel játszunk március elején. Ők is nagyon komolyan építgetik a csapatukat, ezt jelzi, hogy kihasználva a téli szünetet, jövő héten Ománban játszanak felkészülési mérkőzést. A mérkőzésig igyekszünk aprólékosan kielemezni ellenfelünk játékát, megtalálni az erősségeiket és a gyengéiket, majd ezen információk alapján felépíteni a saját stratégiánkat” – mondta Pintér Attila az mlsz.hu-nak.-


Fotó: MTI

A magyar és a finn válogatott eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, ebből kilencszer magyar siker született, három döntetlen és egy finn győzelem mellett. Magyarország legutóbb2011 októberében, Budapestenjátszott a finnekkel, akkor gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A legemlékezetesebb meccset talán Csank János csapata vívta velük 1997-ben, amikor a október 12. Helsinkiben világbajnoki selejtező mérkőzésen értünk el minden idők legviccesebb öngóljának köszönhetően 1-1-es döntetlent és harcoltuk ki a pótselejtezőt. Íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik