Foci

Seedorf: Én leszek a Milan új edzője

clarence seedorf (clarence seedorf, )
clarence seedorf (clarence seedorf, )

Clarence Seedorf lesz az olasz élvonalban szereplő AC Milan vezetőedzője.

Az olasz sajtó már tényként kezelte, hogy a csapat gyenge szereplése és a Sassuolo ellen 2-0-s előnyből elveszített mérkőzés miatt menesztett Massimiliano Allegri helyét a 37 esztendős holland veszi át. A lombard klub egykori játékosa, a közönségkedvenc Clarence Seedorf kedden tartott sajtótájékoztatót:

„22 év után visszavonulok a játéktól. Nehéz döntés volt, büszke vagyok arra, amit elértem a karrierem során és itt, a Botafogónál is. Boldogan búcsúzom, mert az együttes bejutott a Libertadores Kupába és fejlődésben van. Az elmúlt másfél évben szerzett tapasztalatom is segíteni fog pályafutásom következő állomásán, a Milan edzőjeként” – mondta a 87-szeres holland válogatott Seedorf.


Seedorf igazi legenda Milánóban
Fotó: AFP

A surinamei születésű középpályás játszott az Ajax, a Sampdoria, a Real Madrid, az Internazionale, az AC Milan és legutóbb a Botafogo színeiben is. A rendkívül sikeres Seedorf a Milannál tíz évet húzott le, két-két Bajnokok Ligája-trófea és bajnoki cím mellett még számos trófeát nyert a csapattal.

A Rossoneri ugyan egyedüli olasz csapatként élte túl a csoportkört a BL-ben, a bajnokságban pocsékul szerepel az együttes: féltávnál, azaz 19 fordulót követően csak a 11. a Milan és 30 (!) pont a hátránya a listavezető Juventus mögött.

Seedorf edzői rutin nélkül vállalja el a megbízatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik