Foci

Ronaldótól ezentúl még többet vár Ancelotti

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Kedden csapattársaival ünnepelte Aranylabdáját Cristiano Ronaldo.

A portugál támadó hétfőn, Zürichben, a nemzetközi szövetség (FIFA) gáláján vette át a 2013 legjobb labdarúgójának járó elismerést, majd éjszaka visszautazott a spanyol fővárosba. Az ünneplést – többek között Florentino Pereznek, a Real elnökének társaságában – már a repülőn megkezdte, majd a trófeát kedden az együttes edzésén mindenkinek megmutatta.

“Ez egy egyéni díj, ám a csapattársaim segítsége is kellett ahhoz, hogy elnyerjem” – mondta a 28 éves futballista, aki 69 gólt szerzett 2013-ban.


Cristiano Ronaldót választották 2013 legjobbjának
Fotó: AFP

Cristiano Ronaldo sikeréhez játékostársai és az együttes edzője is gratulált, Carlo Ancelotti ugyanakkor jelezte, a jövőben még jobb teljesítményre fogja ösztönözni csatárát.

“Az én számomra az Aranylabda a korábbinál több felelősséget jelent, s ugyan nehéz lesz a tavalyinál is többet kérni tőle, de én ezt fogom tenni” – mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy nagyon elégedett volt Ronaldóval az elmúlt időszakban és úgy látja, a rengeteg munka meghozta számára az eredményt.

Ronaldo már másodszor nyerte el az Aranylabdát, de először a Real Madrid játékosaként. A mostani szavazáson szoros csatában előzte meg a négyszeres győztes argentin Lionel Messit és a tavaly a Bayern Münchennel minden trófeát begyűjtő francia Franck Ribéryt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik