Foci

Ment a taktikázás az Aranylabda-szavazáson

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Cristiano Ronaldo szerint egy kolumbiai volt a legjobb, Messi a csapattársára szavazott.

Hétfőn Zürichben kiderült, hogy Cristiano Ronaldo 2008 után 2013-ban is a világ legjobbjának bizonyult. A portugál szupersztár Lionel Messit és Franck Ribéryt előzte meg a szavazáson, amelyen a válogatottak szövetségi kapitányai és a nemzeti tizenegyek csapatkapitányai adhatták le voksaikat.

A dobogósok közül Ronaldo és Messi, mint Portugália és Argentína csapatkapitánya szavazhatott. Nem meglepő módon mindketten három olyan nevet mondtak, akinek nem sok esélye volt a győzelemre. A Real Madrid ászánál Radamel Falcao volt 2013 legjobb labdarúgója, megelőzve jelenlegi madridi csapattársát Gareth Bale-t, és az Arsenal német kiválóságát, Mesut Özilt.

Ronaldo szerint Falcao volt a legjobb
Fotó:AFP

Az argentin zseni hű maradt barcelonai csapattársaihoz. Messinál Andrés Iniesta végzett az első helyen, Xavi és Neymar előtt.

Franck Ribéry mivel nem ő viseli a csapatkapitányi karszalagot a gall válogatottban, így nem szavazhatott. Talán nem is meglepő, hogy így Hugo Lloris a Bayern kiválóságának adta az első helyet.

A szélső Németországtól is bezsebelt egy voksot, hiszen ott müncheni csapattársa, Philipp Lahm tette le mellette a voksát.

A legérdekesebb talán az, hogy Thiago Silva, a brazil válogatott hátvédje az ősi rivális Argentína legjobbjára, Messire szavazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik