Foci

400 millió euró a különbség a Barca és az Atlético közt

Diego Simeone, az Atlético Madrid trénere a két labdarúgócsapat közti anyagi különbségre hívta fel a figyelmet a csúcsrangadó után.

Amint arról írtunk, 0-0-s döntetlent hozott az Atlético Madrid és a Barcelona csúcsrangadója a Primera Divisiónban, így féltávnál mind a két együttesnek 50 pontja van. A Lionel Messit és Neymart is a második félidőben csereként bevető katalánok mondhatják magukat őszi bajnoknak, ugyanis jobb a gólkülönbségük.

Diego Simeone, a Matracosok vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével a rangadón, a találkozót követően sajtótájékoztatón pedig a két együttes közti anyagi különbségre hívta fel a figyelmet:

„Nagyon tiszteljük a Barcelonát, ugyan 400 millió eurónyi különbség van a felek között, ezt a küzdeni akarásunkkal próbáltuk meg áthidalni. A játékosaim minden meccsen a maximumot nyújtják, így mérkőzésről mérkőzésre tudunk fejlődni” – értékelte a látottakat Simeone, aki a döntetlent is jó eredménynek tartja:

„Egy igazi sakkjátszma volt ez. Vannak olyan 0-0-s mérkőzések, amik a taktikai csatározásról szólnak. A szurkolók természetesen gólokat akarnak látni, épp ezért megpróbáltunk szellemes játékot játszani. Ugyanakkor a Barcelona már rengeteg gólt lőtt a szezonban, kis teret kapnak és máris kihasználják a kínálkozó lehetőséget. Megvoltak a lehetőségeink, de összességében elégedett vagyok csapatom teljesítményével.”


Diego Simeone hívta fel a figyelmet a két csapat közti különbségre
Fotó: Europress

Tata Martino, a Barcelona trénerét hidegen hagyja az a tény, hogy csapata őszi bajnok lett, mondván ki emlékszik majd erre a szezon végén? Messi és Neymar kispadon való kezdetéséről elárulta, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést és szerinte bármelyik edző így tett volna.

„Az egy pont rendben van, igaz nyerni akartunk. Egy topcsapat ellen játszottunk, a lehetőségeink is megvoltak, ma ennyire tellett. Mindenki megszenved az Atléticóval. Tudtuk, hogy kevés helyzetünk lesz, a második félidőben két, az elsőben egy nagy lehetőségünk volt, de nem sikerült ezeket kihasználnunk.”

Talán furán hangzik, de a 0-0-nak Madridban örülnek jobban, igaz nem is az Atlético, hanem a Real háza táján. Amennyiben a blancók legyőzik vasárnap az Espanyolt idegenben, úgy a királyi gárda három pontra megközelíti a két riválist és háromszereplős lesz a bajnoki címért folytatott küzdelem.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik