Foci

Nem biztos, hogy Messi kezd a spanyol csúcsrangadón

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Tata Martino, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy Lionel Messi egészséges legyen.

Amint arról írtunk, elég jól sikerült Lionel Messi sérülésből való visszatérése, a hét közben, a kupában mindössze 30 percnyi játék elegendő volt neki ahhoz, hogy két gólt szerezzen. Szombaton este komoly erőpróba elé néznek a katalánok, ugyanis a remek szezont produkáló Atlético Madrid otthonába látogatnak a gránátvörös-kékek.

Természetesen sokakat foglalkoztat, hogy Messi kezdőként lép-e pályára, erre a kérdésre azonban feltehetőleg csak a kezdő sípszó előtt nem sokkal kapunk majd végleges választ. Tata Martino, a Barcelona vezetőedzője sem tudja még mitévő legyen:

„Úgy tűnik, hogy rendben van és a kupában is volt egy nagyszerű 30 perce, de hosszú kihagyás után tért vissza és kérdéses, hogy végigbírna egy teljes meccset ezen a szinten. Nem azon fog múlni, hogy ő mit mond, a játékosok úgyis mindig azt felelik, hogy jól vannak. Különböző aspektusokból majd megvizsgálom a dolgot és meghozom a döntésemet, mégiscsak én vagyok a Barcelona vezetőedzője, én állítom össze a kezdő tizenegyet. A legfontosabb a játékos és nem az eredmény” – mondta Martino a rangadót megelőző pénteki sajtótájékoztatón.


Lionel Messi októberben sérült meg, a héten tért vissza
Fotó: Europress

18 mérkőzést követően a Barcelona és az Atlético Madrid is 49-49 ponttal áll a bajnokságban, a két együttes eddig mindössze egy-egy döntetlent és vereséget könyvelhetett el, az összes többi meccsét megnyerte. A gólkülönbség dönt a Barca javára, a katalánok ebben a mutatóban jobban állnak riválisuknál, így egyelőre övék az első hely.

A Matracosok eddig mind a kilenc hazai bajnokijukat megnyerték a szezonban, ötön ráadásul gólt sem kaptak. A Barcelona a döntetlenjét és a vereségét is idegenben szenvedte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik