Foci

Nagy halat fogott az MTK

MTK(960x640)(1).jpg (mtk, )
MTK(960x640)(1).jpg (mtk, )

Csatlakozik az MTK keretéhez Vass Ádám. A válogatott középpályás szombaton vesz részt először edzésen.

Az MTK és Vass Ádám eddigi klubja, a belga Oostende továbbra is tárgyalásban áll, mivel az még nem dőlt el, hogy a védekező-középpályás végleg, vagy csak kölcsönbe érkezik a Hungária körútra. A remény megvan arra, hogy a hétvégén létrejön az egyezség – számolt be a klub honlapja. Erre utal az is, hogy a belga egyesület engedélyezte, hogy Vass Ádám látogassa a kék-fehérek edzéseit.

Az MTK új tulajdonosai jócskán belehúztak az év elején. Január 6-án a 42-szeres válogatott  Torghelle Sándor érkezését jelentették be és a 11-szeres válogatott, Pintér Attila szövetségi kapitány kinevezése óta újra kerettag Vass Ádám megszerzésén túl információnk szerint az 1-szeres válogatott, 2001-2010 között az MTK színeiben szereplő Bori Gábor visszacsábítása érdekében is erőteljes tárgyalásokat folytatnak.

“Ez a tavasz arról szól, hogy az MTK-nak bent kell maradnia az NB I-ben, ezért kell megtennie mindenkinek mindent, ha főszerepe van, akkor azt, ha részfeladata van, akkor pedig annyit. Most nem az a fő cél, hogy feltétlenül felhozzunk tehetséges játékosokat a csapatba, ahogy azt eddig szem előtt tartottuk, hanem az fog játszani, aki az adott pillanatban a legjobb” – nyilatkozta a posztján 2015 júniusáig megerősített klubigazgató az MTK honlapján.

És valóban. Az MTK-t a nyáron nyolc, addig többnyire meghatározó játékosa hagyta el. A keretet fiatal labdarúgókkal töltötték fel, és bár rendkívül ügyesen, szervezetten futballoztak és soha nem játszották le az ellenfelei, törvényszerűen pont az a kis rutin hiányzott a játékukból, amely az egyenlő erők harcában a kék-fehérek felé billenthette volna a döntetlen szagú meccseket.

A csapat így a 15., kieső helyen zárta az OTP Bank Liga őszi küzdelmeit és mindenképpen szeretné megőrizni első osztályú tagságát tavasszal. Torghelle és Vass. Mindketten magyar viszonylatban mindenképp nagy halak. Érkezésükkel a rutin mellett egyrészt a hiányzó gólok, másrészt a középpálya stabilitása, tehermentesítése, a támadó és védekező játékvariációk terén növekedett meg Garami József edző tárháza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik