Foci

Messi duplázva robbant vissza

A spanyol Király Kupában szerdán két mérkőzést játszottak a nyolc közé jutásért. A Barcelona a Getafét intézte el otthon (4-0) úgy, hogy az argentin zseni szűk 30 per alatt csereként hintett kettőt.

A Barcelona szurkolók azt remélték, Lionel Messi a szerda késő esti Király Kupa meccsen térhet vissza. Ehhez képest azt látták, hogy ugyan ott áll, ül, melegít, de még sincs a kezdőben. Két hónapos kihagyás után mondjuk nem is feltétlenül kell 90 percet zakatolni elsőre…


Linoel Messi a védők között szlalomozva lőtte a negyedik gólt
Fotó: AFP/MANUEL BLONDEAU

Rajta kívül Dani Alves és Neymar sem lépett pályára, ennek ellenére remekül kezdett a hazai csapat és már a nyolcadik percben Cesc Fabregas fejesével elindították a gólgyártást. (1–0)

Az első félidő hátralévő bő 35 percében aztán olyan játék folyt a pályán, amely miatt egyesek szeretik, mások nem a Barcelonát – céltalanul és kapura teljesen veszélytelenül tit-takáztak.

A második játékrészt elején a közönség legnagyobb örömére Messi elindult melegíteni. A 63. percben végleg megtört a Getafe, miután a Pedro által kiharcolt büntetőt Cesc Fabregas a jobb felsőbe vágta (2–0).

Eztán kocogott a pályára Messi Iniestát váltva, aki cselezett, tíz perc alatt két helyzetet is előkészített és az utolsó négy percben kapura is lőtt kétszer – mindkettőből gól lett. Egyet okosan a jobb alsóba passzolt (3–0), majd a legvégén egy szép szólót követően lőtt a kapuba (4–0).

SPANYOL KIRÁLY-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

FC BARCELONA–GETAFE 4–0 (1–0) (Barcelona, Nou Camp. V:José Luis González González)
Barcelona: J. Pinto – Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano – Busquets, Sergi Roberto, Iniesta (Messi, 64.) – Pedro, Fabregas (Alex Song, 81.), Alexis Sánchez (Tello, 75.). Vezetőedző:Gerardo Martino A kispadon: Valdés (k.), Piqué, Jordi Alba, Xavi
Getafe: Codina – J. Valera, Rafa, Alexis, Roberto Lago – Lacen, J. Rodríguez – Diego Castro, Sarabia (Pedro León, 70.), Gavilán (Lafita, 65.) – Marica (Colunga, 77.). Vezetőedző: Luis García A kispadon: Moyá (k.), L. López, Arroyo, Borja 
G: Fabregas (8., 63. – a másodikat 11-esből,), Messi (89., 93.)

Alcorcón (II.)–Espanyol 1–0(Pacheco 72.
Real Betis–Athletic Bilbao 1–0 (Rubén Castro 42.)
R. Santander-Almería 1-1 (Concha 65., ill. Corona 26.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik