Foci

Átcsúszhat 2023-ra a foci-vb

Pontos dátum még nincs, de a katari foci-vb meccseit november 15. és január 15. között tarthatják meg. A 2022-es vb így 2023-ban érhet véget.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek a FIFA vezetői a katari foci-vb-ről. A főtitkár egy francia rádiónak azt mondta, télen lesz a 2022-es katari világbajnokság.

A Perzsa-öböl partján fekvő országban ugyanis nyáron 35 és 45 Celsius-fok között van az átlagos hőmérséklet, ami komoly megterhelést jelentene a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt. Télen viszont a futballra tökéletesen alkalmas 25 fok körüli hőmérsékletet mérnek. Néhány óra múlva mindezt cáfolta a FIFA alelnöke, aki szerint nem változott a nyári időpont, és a részletekről egyébként sem döntöttek még.

A szervezők azt ígérték, hogy az állítólag egy gyöngyhalászhajóról mintázott Al Wakrah-stadion 2018-ra lesz kész. Másoknak a látványterveket elnézve inkább egy női nem szerv jutott eszükbe.

Lényegesen komolyabb, hogy Az Amnesty International szerint az építkezéseken állatokként bánnak a külföldi munkásokkal. A főként Dél-Ázsiából érkezett munkásoknak rendszeresen nem fizetik ki a bérüket, levegőtlen, zsúfolt szállásokon helyezik el őket, ráadásul heti hét napot, napi 12 órát dolgoztatják őket kánikulában is.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik