Foci

Pintér: Az őszinte beszéd viszi előre a csapatot

pinter-attila(960x640)(2).jpg (pintér attila, )
pinter-attila(960x640)(2).jpg (pintér attila, )

Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak eredményes, vagy eredménytelen labdarúgás létezik.

Pintér Attila hétfőn és kedden tart keretedzést a válogatottnál számításba vett labdarúgóknak, igaz, nem az alapemberek tréningeznek Telkiben, hanem egy 32 fős, többségben itthon játszókból álló különítmény. Kivétel ez alól a Belgiumban légióskodó – de az MTK által megkörnyékezett – Vass Ádám, illetve az a Priskin Tamás, aki eddig Oroszországban kergette a labdát, de jelenleg szabadon igazolható.

„Vass Ádám ígéretes tehetsége a magyar labdarúgásnak, de régen látta őt mindenki. Pontosan ezért hívtam meg. Tudtam, hogy itthon van, az ideje engedi, én pedig mindenképpen meg szeretném nézni, hogy beleillik-e abba a rendszerbe, amit elképzeltünk” – mondta Pintér a Duna Televízió Sportaréna című műsorában.

A kapitány azt is megpendítette, hogy a minap látta Kemény Dénest a televízióban, aki azt mondta, hogy csak az eredmény számít. Ezt a véleményt osztja Pintér Attila is:

„Buta megfogalmazás, hogy támadó vagy védekező futballt játszik-e egy csapat, hiszen csak eredményes és eredménytelen futball van. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra, senki nem azt fogja nézni, hogy milyen játékkal értük el a sikert.”


Pintér Attila eredményeket akar látni
Fotó: MTI

A sikertelen világbajnoki selejtezősorozat végén Szalai Ádám, a válogatott Németországban léigóskodó támadója bírálta a honi viszonyokat. Sokan, köztük Pintér Attila is nemtetszését fejezte ki akkor a csatár szavai hallatán, a nemrég kinevezett kapitány pedig a székfoglalójában is odabökött kissé Szalainak és Dzsudzsák Balázsnak.

„Beszéltem Szalai Ádámmal. Véleményem szerint őszintén kell beszélni a magyar labdarúgásról, mert az elmúlt években a sportág szereplői elbeszéltek egymás mellett. Nem akkor kell elmondani valamit, amikor egy ember elmegy a csapat éléről, hanem amikor van egy probléma, ki kell állni. Ha a román meccs előtt, akkor a román meccs előtt. Az őszinte beszéd viszi előre a csapatot, a csapatszellem pedig sok mindenen át tud segíteni egy együttest. Lehet egyet nem érteni a kapitánnyal egy játékosnak, az edzőnek pedig az a feladata, hogy a játékosokat meggyőzze arról, hogy az elképzelései helyesek. Ugyanannyi esélye van Szalai Ádámnak a csapatba kerülésre, mint Futács Márkónak vagy Rudolf Gergelynek, annak függvényében, hogy ki ellen melyik rendszert alkalmazzuk. Hogy majd abban Szalai úr kap-e lehetőséget, az kiderül.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik