Foci

Gálázva vette vissza az első helyet a Barca

Alexis Sánchez (alexis sánchez, )
Alexis Sánchez (alexis sánchez, )

A Barcelona labdarúgócsapata a triplázó Alexis Sanchez vezérletével 4-0-ra nyert az Elche ellen a spanyol bajnokság 18. fordulójában.


Alexis Sanchez nagy napja volt a vasárnapi
Fotó: AFP

Miután az Atlético Madrid szombati 1-0-s győzelmével a tabella élére ugrott, a sérülése után lábadozó Lionel Messit továbbra is nélkülöző Barcelonán volt a sor, hogy bezsebelje a három pontot. A katalánok nem néztek megoldhatatlan feladat elé, ugyanis az ellenfél az újonc Elche volt.

Hamar eldőlt az összecsapás, a hetedik percben Alexis Sánchez, majd nem sokkal később Pedro zörgette meg a vendégek kapuját, igaz, közte Boakye kapufát lőtt az Elche részéről. Innentől kezdve a hazaiak magabiztosan őrizték az előnyüket, a második félidő legelején pedig tovább is növelhették volna, de Xavi – tőle szokatlan módon – büntetőt hibázott. Ez is belefért a gránátvörös-kékeknek, mivel a pár helyzetet felmutató Elche kedvét Sanchez vette el végleg, aki gyors egymásutánban két gólt is szerzett a folytatásban, beállítva a 4-0-s végeredményt.

Jövő héten rendezik az Atlético Madrid és a Barcelona rangadóját a spanyol fővárosban. A hírek szerint azon az összecsapáson már biztosan játszik Messi is.

A játéknap korábbi meccsén a Sevilla hazai környezetben 3-0-ra ütötte ki a Getafét.

Eredmények – La Liga, 18. forduló

Barcelona – Elche 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Sanchez (7., 63., 69.), Pedro (16.)

Sevilla – Getafe 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Vitolo (34.), Bacca (55.), Rakitic (77.)

Videó – Így nyert a Barcelona:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik