Foci

„Azt mondják, hogy etetjük a szurkolókat” – Kubatov

Kubatov Gábor (kubatov gábor, )
Kubatov Gábor (kubatov gábor, )

A Ferencváros első embere évértékelőjében elmondta, a labdarúgócsapattal akkor is a bajnoki cím lenne a cél, ha az U19-esekkel állnának ki.

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor kétrészes évértékelésre adta a fejét, a fradi.hu az elsőt vasárnap tette közzé. A beszélgetés a tragikus sorsú Akeem Adamsről való megemlékezéssel indul:

„Minden fradista elvesztése borzalmas” – mondta Kubatov a 22 esztendősen elhunyt Adamsről, akiben elmondása szerint egy rendes srácot ismert meg.

Ezt követően a csapat teljesítményére terelődött a szó. Mint ismert, a szezon előtt a bajnoki címet jelölte meg célul a vezetőség, ehhez képest 17 forduló elteltével az ötödik az együttes, tíz pont a lemaradása a listavezető DVSC-TEVA mögött. Meg is köszönték a vezetőedző, a holland Ricardo Moniz addigi munkáját, a tavasznak már a német Thomas Dollal vág neki a Ferencváros.

„A Fradival soha sem lesz más célom, minthogy bajnokok legyünk a csapattal. Sokan azt mondják, hogy etetjük a szurkolókat. De ha az U19-es csapatunk játszana most az NB I-ben, akkor is ez lenne a célunk, mert fradista vagyok” – így az FTC elnöke, aki csak „közepesen” elégedett.


Kubatov Gábor beszélt az új stadionról is
Fotó: MTI

Kubatov Gábor elárulta, azt szeretné, ha a Fradinak magyar edzője lenne és a magyar szakemberek, valamint a játékosok megállnák a helyüket Európában is. Hozzátette: ez jelenleg nincs így, elég csak a labdarúgók és a válogatott szereplését megnézni. Példának felhozta a Hollandia elleni zakót és az U21-es válogatott gyenge produkcióját.

„Úgy mondom ki az igazat, ahogy van: ez a teljesítmény egyelőre nemzetközi szinten kevés. Persze a Fradinak meg kell nyernie a magyar bajnokságot, és utána helyt kell állnia a nemzetközi porondon. Nemcsak egy kört szeretnénk menni, hanem csoportkörbe jutni az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában, és oda már európai nívójú játékosok kellenek, erősek, akaratosak, a győzelemre törekvőek, és ezt nem látom ezekben a fiúkban” – folytatta Kubatov, aki ennek kapcsán kiemelte az utánpótlás fontosságát is, de hozzátette, ehhez idő kell és ő még csak három éve a klub elnöke.

Kubatov Gábor azt is megpendítette, hogy a csapat szereplésére hatással volt az is, hogy a stadionépítés miatt a Puskás Ferenc Stadionban játszotta hazai meccseit a Fradi. Az új létesítmény kapcsán megemlítette, hogy olyan lépésnek tartja, amit „elképzelni nem tudnak az emberek”.

„Azt látom, hogy a mi stadionunk hasonlít leginkább a nyugat-európaiakhoz. Több nemzetközi szakembert is bevontunk a tervezéshez. Az elsődleges terveken 106 helyen változtattak a német szakemberek. Az egyik legfontosabb a biztonság. Például egy Újpest elleni meccs előtt, amit itt átélünk, hogy háborús övezetté alakul az Üllői út, az meg fog szűnni” – így Kubatov, aki bízik benne, hogy a labdarúgáson túli rendezvényekkel kiegészítve komoly bevétele származik a klubnak majd a stadionból, amely „bevételoptimalizált” lesz.

Szóba került a klub gazdasági helyzete is. Kubatov Gábor elmondta, ha segítséggel is, de sikerült konszolidálni a klub helyzetét, 2014 első hónapjának végére a szakosztályok adósságát „nagyjából” rendbe rakják.

„Én szeretnék a Ferencvárossal az első helyen lenni az átlátható klubok között.”

Videó – Kubatov Gábor évértékelésének első fele:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik