Foci

Itt a 2013-as Premier League álomcsapata!

A Premierleague.com megszavaztatta olvasóit, majd több mint 21 ezer szavazat alapján összeállították a tavalyi év legjobbnak gondolt tizenegyét!

A szavazás kritériuma volt, hogy a jelölt 2013-ban végig a Barclays Premier League-ben szerepeljen, ezzel kizárták többek közt Gareth Balet ( aki nyáron távozott a Tottenham Hotspur-ből), Sir Alex Fergusont ( aki májusban visszavonult) és Dejan Lovrent ( csak  júniusban érkezett a Southampton-hoz).

Több mint 21 ezer szavazat alapján állt össze az év csapata. A honlapon szavazók az Angliában gyakori 4-4-2-es felállásnak megfelelően kapust, jobbhátvédet,balhátvédet, két középső védőt, négy középpályás, két támadót és egy menedzsert választhattak.

A Premierleague.com 2013-mas álomcsapata:
Kapus: Tim Howard (Everton),
Jobbvédő: Coleman (Everton), Középhátvédek: Jagielka (Everton), Mertesacker (Arsenal), Balvédő: Baines (Everton),
Középpályások: Gerrard (Liverpool), Ramsey (Arsenal), Carrick (Man Utd), Yaya Toure (Man City),
Csatár: Aguero (Man City), Luis Suarez (Liverpool),
Edző: Arsene Wenger (Arsenal)

Forrás: premierleague.com

Meglepő, hogy, hogy az Everton csapata adja a legtöbb játékost az álom tizenegybe. A hátsó ötösből négyen is a kékek csapatában szerepelnek, míg a listavezető Arsenalból csupán két játékos került be, ám az észak-londoniak edzője Arsene Wenger került az álom tizenegy élére.

Még két két játékost adott a Manchester City és a Liverpool csapata és csupán egy játékos került be a 2012/2013-mas  Barclays Premier League bajnok Manchester United-ból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik