Foci

Az év legnagyobb potyagóljai

A szemet gyönyörködtető megoldások mellett természetesen a bakik is benne vannak a labdarúgásban. Sok esetben pedig egy-egy hiba egy méretes potyagólban ölt alakot. Ezek közül válogattunk.

November végén a Hamburg látogatott Wolfsburgba a Bundesligában és szerzett vezetést egy nem mindennapi góllal: Calhanoglu távoli szabadrúgását nézte el Benaglio kapus, a labda előbb a keresztlécen, majd a kobakján csattant, mielőtt a gólvonal mögé került volna. Benaglio szerencséje ezzel nem veszítette el csapata a meccset, ugyanis később sikerült kiharcolni az 1-1-es döntetlent.

Scott Carson is öregbíti az angol kapusok negatív hírnevét, a szigetországi hálóőrök ugyanis képesek nagyokat potyázni. Ez történt a korábbi válogatott hálóőrrel is, aki az előző idényben még a Bursaspor kapusa volt és egy Fenerbahce elleni kupameccsen olyannyira nem tudta, hogy mit a kezdjen a kapuja felé magas ívben szálló labdával, hogy végül bevédte azt.

Lubos Kamenár, a bajnoki címvédő Győri ETO kapusa olyat tett a Puskás Akadémia elleni bajnokin, ami utána napokig téma volt: a portás egy hazagurított labdával akart volna cselezni, ám addig várt, amíg Lencse László, a vendégek csatára rátámadt, Kamenár pedig – talán a meglepettségtől – fogta és nemes egyszerűséggel a riválisba rúgta a labdát, amely így a kapuba pattant.

Ilyet a “nagyok” is tudnak, Timo Hildebrand, a Schalke 04 hálóőre a Chelsea ellen mutatott be hasonló „bravúrt”, a német hálóőr Samuel Eto’óba, a londoniak kameruni csatárába bombázott, a labda pedig ezúttal is a hálóban kötött ki. Hildebrandtól majd több kell a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben.

Artur Boruc, a Southampton kapusa ebben a szezonban rendesen szolgáltatott témát a sportkedvelő közönségnek: előbb a Stoke City hálóőre, Begovic talált be neki egész pályáról, majd hősünk az Arsenal támadóját, Olivier Giroud-t próbálta meg kicselezni – sikertelnül. Mi az utóbbi mellett tettük le a voksunkat a lista összeállításakor, nem mindennap látni ilye táncot. Borucnak egyébként helyén van a humorérzéke, az eset után saját magát figurázta ki az egyik közösségi portálon.

Kimaradt valami az összeállításunkból? Várjuk kommentben a tippeket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik