Foci

Ibra orra, eltévedt kutyák a pályán

2013-ban is akadtak vicces jelenetek a focipályák környékén: voltak összevesző csapattársak, mókás kislányok, eltűnt kapusok és még számos esemény. Ezek közül szemezgettünk.

2013 áprilisában a Budapest Honvéd Pécsen vendégeskedett és nyert 3-0-ra az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Nem a zeredmény miatt marad emlékezetes az összecsapás és nem is Leandro Martinez irdatlan nagy gólja miatt. Nem, sokkal inkább egy Martinez és Davide Lanzafame közti kakaskodás miatt, a két játékos ugyanis összeveszett azon, melyikük végezze el a megítélt büntetőt. Kicsit lökdösődtek is a focisták, aminek az lett a vége, hogy Lanzafame idő előtt mehetett zuhanyozni. Az eset a világ összes, labdarúgásra specializálódott blogján felbukkant később.

Az már csak hab a tortán, hogy nem sokkal később ugyanezen a meccsen negyed órával a lefújás előtt az öntözőrendszer is bekapcsolt. Ez utóbbi a Trollfocin szolgáltatott hetekig témát.

Azt hinné az ember, hogy egy világbajnoki-selejtező a profizmus netovábbja. Hát, nagyon úgy fest, hogy nem annyira. Szeptemberben a Macedónia-Skócia mérkőzés (a szigetországiak 2-1-re nyertek) második félideje ugyanis úgy kezdődött el, hogy a hazaiak kapusa, Tomislav Pacovski nem volt még a pályán. Már pár másodperce útjára indult a labda, amikor a kapuvédő felbukkant a pálya szélén, majd végül elfoglalta a helyét a tizenhatoson belül.

Nemrég játszották a Liverpool és a Tottenham rangadóját Londonban. Luis Suarez hiába mutat világklasszis formát ebben az idényben, egy kislány nem jött zavarba a közelében és a kezdő sípszó előtti kézfogásnál megtréfálta az uruguayit. Nem tudni, hogy Suarez ennek hatására-e, de két góllal vette ki a részét a Vörösök 5-0-s sikeréből, aminek következtében mennie kellett André-Villas Boas menedzsernek.

Zlatan Ibrahimovic a bődületesen nagy góljairól és a zseniális megoldásairól is ismert. Na, meg igazi védjegynek számít az orra is, amit egyedülálló módon a sorfalban állva is védeni szokott. Ezequiel Lavezzi, a hórihorgas svéd párizsi csapattársa igazi mókamester hírében áll és decemberben, a Rennes ellen megnyert bajnokin is előbújt belőle a kisördög, amikor Ibrahimovicot „megorrolta” utóbbi gólja után. Ibra a jelek szerint nem vette ezt valami jó néven, Lavezzinek azért úgy fest, hogy tetszett a dolog.

Amikor a Barcelona az előző szezonban legyőzte a Valladolidot 2-1-re, akkor a bajnoki címét is bebiztosította, így a mérkőzést követően nagy ünneplés kezdődött a gyepen. Amely ráadásul megható is volt, ugyanis Carles Puyol, a katalánok csapatkapitánya a májátültetésből visszatérő Eric Abidalnak, valamint a rákkal küzdő, akkor még a Barcát irányító Tito Vilanovának adta át a bajnoki serleget. Ugyanakkor egy embernek, nevezetesen Alex Songnak mindez nem esett le, a középpályás ugyanis azt hitte, hogy Puyol neki adja oda először a serleget…

+1

Az alábbi videó egyszerre vicces és aranyos. Még januárban, a Galatasaray és az Aalen (0-1) edzőmérkőzése szakadt félbe egy rövid időre, amikor két, labradornak tűnő kutyus szaladt fel a pályára. Az egyikük szájában egy rongy volt, azon veszett össze a két eb, akiket előbb a játékosok simogattak meg, majd a biztonsági őrök kezében hagyták el a gyepet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik