Foci

Meghalt Akeem Adams

Akeem Adams (Akeem Adams)
Akeem Adams (Akeem Adams)

Elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros trinidadi labdarúgója azt követően, hogy a hétvégén agyvérzést kapott. 22 évet élt.

Hétfőn elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója – tette közzé Brent Sancho, Adams legutóbbi trinidadi klubjának (Central FC) ügyvezetőjének twitterbejegyzéséből. Később, a klub és maga az elnök, Kubatov Gábor is megerősítette az információt.

Úgy tudjuk, az orvosok, már egy ideje levették volna az életben tartó gépekről, mert már nem láttak lehetőséget a labdarúgó életben tartására. Kizárólag édesanyja kérésére tartották még egy darabig életben, majd belátta ő is, hogy nincs tovább. A trinidadi klub vezetőjét a játékos menedzsere értesítette, ezért került fel a közösségi oldalra a hír a hivatalos információ előtt.

A 22 éves védő – akit a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezeltek – nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott.

A kilencszeres trinidadi válogatott játékos ezt követően több műtéten is átesett, majd mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett a bal lábát.

Hétvégén annak ellenére, hogy az orvosok hónapok óta heroikus küzdelmet folytatnak a labdarúgó életéért válságosra fordult az állapota, miután agyvérzést kapott.

Akeem Adamset augusztus elején igazolta le a Ferencváros. Hazája az U17-es és az U20-as válogatottal is szerepelt világbajnokságon, de 16 évesen már a felnőtt nemzeti csapatba is behívót kapott. Összesen kilencszer léphetett pályára címeres mezben. A Fradiban hatszor.

Olvasói sztorik