Foci

Az év legnagyobb öngóljai

Devecseri Szilárdtól kezdve a ferencvárosi Mateoson át egészen a manchesteri Vincemt Kompany-ig.

Sorrendet nem állítottunk ugyan, de a képzeletbeli dobogó első helyére Devecseri Szilárd Hollandia elleni alakítása kívánkozik az első helyre. A Szombathelyi Haladás védője a félidőben, 4-0-s hátránynál állt be Amszterdamban, a 65. percben pedig senkitől sem zavartatva bólintott a saját kapujába. Ez a gól bejárta az egész világot, külföldön is bekerült több összefoglalóba.

Vaszilisz Toroszidisz sem volt semmi, a görög játékos a Románia elleni pótselejtezőben felszabaító szándékkal bombázott a saját kapujába. Szerencséjére a hellének nem fizettek rá erre a találatra, ugyanis végül kijutottak Brazíliába.

A Pécs elleni, hazai környezetben elszenvedett 2-1-es vereség is kellett ahhoz, hogy a Ferencvárosnál megköszönjék Ricardo Moniznak az addigi munkát – a helyére Thomas Dollt nevezték ki nemrég. Pedig a zöld-fehérek jól kezdtek, korán vezetést is szereztek a Puskás Stadionban, de Mateos egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába emelt, ettől pedig megzavarodott az FTC, amely ki is kapott végül.

A hálószaggató góloknál is ellátogattunk az angol hetedosztályba és most is: Steven Gardner, a Frickley védője mintegy 37 méterről emelt a saját kapujába nem is olyan rég.

Sok esetben látni, hogy a kapus közelre kigurítja a labdát kirúgásnál. Az előző idényben a Wolverhamtpon kapusa, Ikeme tett így az angol másodosztályban a Bristol City ellen, ám csapattársa, David Davies olyannyira megijedt a rátámadó ellenféltől, hogy visszatette a labdát, ám a kelleténél kicsit erősebben. Ikemének még így sem kellett volna gólt kapnia, de ez történt, a bogyó a lábai közt került be a kapuba… A szezon végén a Wolves és a Bristol City is kipottyant a harmadosztályba.

+1

Mikor elkészítettük a listát, akkor még nem játszották le a Manchester City és a Fulham angol bajnokiját, melyre karácsony előtt került sor. A manchesteriek 4-2-es győzelmével zárult meccsen a menteni igyekvő Vincent Kompany vélhetően az év legnagyobb öngólját lőtte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik