Foci

Aranyáron adták-vették a játékosokat 2013-ban

Mario Götze (mario götze, )
Mario Götze (mario götze, )

A Sport24 összegyűjtötte a legtöbbet kóstáló átigazolásokat a labdarúgás terén.

Az idei meleg évszakban mindenképpen kiemelkedik a többi közül Gareth Bale Real Madridba igazolása, ami a pénzügyeket illeti, de e mellett a transzfer mellett is akad jó néhány, ami meghökkentette a focivilágot.

Fotó: AFP

1. – Gareth Bale

Kor: 24
Poszt:
Szélső
Nemzetiség:
walesi
Honnan:
Tottenham
Hová:
Real Madrid
Mennyiért:
91 millió euró

A walesi játékos szűk három hónapi huzavonát követően hagyta el a Tottenham Hotspurt a Real Madrid kedvéért. Az átigazolást két nappal a zárás előtt ütötték csak nyélbe, igaz, már hetekkel az előtt tudvalévő volt, hogy Bale a spanyol fővárosba teszi át székhelyét.

Fotó: AFP

2. – Edinson Cavani

Kor: 26
Poszt: csatár
Nemzetiség: uruguayi
Honnan: Napoli
Hová: PSG
Mennyiért: 63 millió euró

Amit a Monaco jól csinál, azt a PSG még jobban tudja. Miután a hercegségiek nagy nehézségek árán leigazolta Falcaot, a nagy rivális párizsiak sem tétlenkedtek, s brutális összeg fejében leigazolták a Napoli kiválóságát, Edinson Cavanit.

Fotó: AFP

3. – Radamel Falcao

Kor: 27
Poszt: csatár
Nemzetiség: kolumbiai
Honnan: Atlético Madrid
Hová: Monaco
Mennyiért: 60 millió euró

Miután a Monaco feljutott az élvonalba, a vezetőség azt látta jó célkitűzésnek, hogy egyből újoncként kell az együttesnek a bajnoki címre törnie. Természetesen ehhez erősíteni kellett a játékoskeretet, amiből a kolumbiai zseni is elengedhetetlen kellék volt.

Fotó: AFP

4. – Neymar

Kor: 21
Poszt: szélső
Nemzetiség: brazil
Honnan: Santos
Hová: Barcelona
Mennyiért: 57 millió euró

Már a nyári Konfederációs Kupát megelőzően bizonyossá vált: a brazil kiválóság a Barcelonában folytatja pályafutását. A szélső a nagy örömhírt követően egyből megnyerte a világversenyt Brazíliával, s a katalánokkal is jól szerepel eddig ebben a szezonban.

Fotó: AFP

5. – Mesut Özil

Kor: 24
Poszt: támadó középpályás
Nemzetiség: német
Honnan: Real Madrid
Hová: Arsenal
Mennyiért: 50 millió euró

Miután a Real Madrid leigazolta Gareth Bale-t, a Királyi Gárdánál mondhatni túl sok volt már a sztár, az alkalmon pedig az évek óta szinte csak filléreket költő Arséne Wenger rögtön kapott, s leigazolta az Arsenalhoz a tehetséges németet. Özil lett a Premier League történetének második legdrágább játékosa.

Fotó: AFP

6. – James Rodriguez

Kor: 21
Poszt: szélső
Nemzetiség: kolumbiai
Honnan: Porto
Hová: Monaco
Mennyiért: 45 millió euró

A kolumbiai játékost, aki a 2012/13-as szezonban bajnokságot nyert a Portóval, már az átigazolási időszak kezdetén kivásárolta a Monaco csapattársával, Joao Moutinhoval egyetemben. Mondhatni nagy hal volt ez a hercegségieknek, hisz számos nagy csapat, köztük a Manchester United is szemet vetett a focistára.

Fotó: AFP

7. – Fernandinho

Kor: 28
Poszt: középpályás
Nemzetiség: brazil
Honnan: Sahtar Donyeck
Hová: Manchester City
Mennyiért: 40 millió euró

A brazil középpályásra, aki a Sahtar Donyeck színeiben hívta fel magára a figyelmet az előző szezonban, a Manchester City csapott le. A remek fizikummal rendelkező labdarúgó az idény eddig eltelt részében remek párt alkot a védekezésben Yaya Touréval.

Fotó: AFP

8. – Willian

Kor: 25
Poszt: Támadó középpályás
Nemzetiség: brazil
Honnan: Anzsi Mahacskala
Hová: Chelsea
Mennyiért: 38 millió euró

Mint köztudott, az Anzsi Mahacskala a nyáron pénzügyi problémái miatt kiárusítást rendezett, amiből a Chelsea is jól jött ki. A Kékek a Tottenham elől happolták el a brazilt, akire többnyire csereként számít José Mourinho, a londoniak menedzsere.

Fotó: AFP

9. – Mario Götze

Kor: 21
Poszt: támadó középpályás
Nemzetiség: német
Honnan: Borussia Dortmund
Hová: Bayern München
Mennyiért: 37 millió euró

Kilenc esztendő után távozott Dortmundból a Bayern München kedvéért Mario Götze. A kiváló képességekkel rendelkező szervezőjátékos már be is illeszkedett a bajorokhoz, sőt, már gólt is szerzett volt csapatának.

Fotó: AFP

10. – Gonzalo Higuain

Kor: 23
Poszt: csatár
Nemzetiség: argentin
Honnan: Real Madrid
Hová: Napoli
Mennyiért: 37 millió euró

Mivel a Real Madrid nem kevés pénzösszeget kiadott idén új játékosok vásárlására, így kénytelenek voltak megszabadulni egy-egy értékes focistájuktól. Gonzalo Higuain a Rafa Benitez által irányitott Napolihoz került, miután a nápolyiak megváltak Edinson Cavanitól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik